L’Ajuntament celebra l’arribada de 18 M d’€ de fons europeus per la implantació d’ILJIN a Mont-roig del Camp

L’Ajuntament celebra l’arribada de 18 M d’€ de fons europeus per la implantació d’ILJIN a Mont-roig del Camp

  • Fran Morancho, amb representants d’ILJIN.

    La ministra d’Indústria Reyes Maroto ha destacat l’atorgament d’aquest finançament inclòs en el PERTE de Seat Wolkswagen des de Corea, on s’ha reunit amb el CEO de l’empresa

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp celebra els 18’2 milions d’euros de fons europeus que rebrà l’empresa coreana ILJIN per implantar-se al nostre municipi. La ministra d’Indústria Reyes Maroto ha confirmat avui aquesta xifra, inclosa en la resolució del PERTE de Seat Volkswagen, des de Corea, on s’ha reunit amb el CEO de l’empresa.
El projecte avança amb els tràmits administratius previs a la construcció de les fàbriques anunciades, però notícies com la confirmada avui per la ministra refermen encara més aquesta inversió que serà clau en la industrialització del nostre municipi i del conjunt del territori del Camp de Tarragona. Es tracta d’una aportació provinent dels fons de recuperació de la UE gestionats pel Ministeri d’Indústria.

Reyes Maroto, que ha visitat el país asiàtic en el marc del viatge del president del govern Pedro Sánchez a Corea del Sud, ha agraït la decisió de l’empresa d’implantar la seva seu europea a Mont-roig del Camp i la voluntat d’apostar pel projecte estratègic de mobilitat sostenible i connectada del govern espanyol.

L’empresa coreana ILJIN, que fabricarà components de bateries elèctriques a partir de 2025, formava part del grup d’empreses del projecte tractor (PERTE) de Seat Volkswagen, que ha aconseguit prop de 400 milions d’euros per fomentar a Espanya la transició al vehicle elèctric i potenciar la reconversió del sector de l’automòbil.

Els detalls de la inversió
Actualment, l’Ajuntament es troba a l’espera de rebre el Pla Parcial que preveu la urbanització i edificació dels Comellarets, la zona industrial més important de Mont- roig que es destinarà exclusivament al projecte.

Recordem que la companyia coreana va anunciar abans de l’estiu que implantarà la seva seu europea a Mont-roig, el que suposarà una inversió de 600 milions d’euros i la creació de 500 llocs de treball.

Comparteix aquest article