L’Ajuntament continua apostat per l’energia verda amb nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la flota municipal

L’Ajuntament continua apostat per l’energia verda amb nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la flota municipal

  • Obres del nou punt de recàrrega a Miami Platja.

    S’estan executant les obres d’un nou aparcament al costat de les oficines municipals de Miami Platja que incorporarà 5 noves estacions de recàrrega elèctrica

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp continua apostant per l’energia verda i ho fa instal·lant 5 noves estacions de recàrrega, amb una potència de 22 kW cada estació, per la flota de vehicles municipals en un nou aparcament que s’està construint al solar que hi ha entre les oficines municipals de Miami Platja i l’Escola de Música, al carrer Segòvia 1.

Aquest espai, que actualment ja s’utilitza com a aparcament per alguns vehicles municipals es pavimentarà, senyalitzarà i se’n millorarà els accessos, amb l’objectiu d’instal·lar-hi carregadors semiràpids per la flota de vehicles elèctrics municipals que l’Ajuntament té actualment. La zona també s’il·luminarà i hi haurà un tancament perimetral i un control d’accés per garantir la seguretat.

La flota de vehicles elèctrics municipal està previst que creixi en els pròxims anys amb l’aplicació de les mesures del pla de transició energètica de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i, per aquest motiu s’està treballant paral·lelament en la implantació de nous punts de recàrrega.

Les obres de l’aparcament van començar la setmana passada i es preveu que estiguin enllestides a mitjans del mes de febrer. Les millores estan subvencionades en un 40% pel Pla Moves II, d’un pressupost total de 64.000 euros.

La nova estació de recàrrega mòbil serà vertical i està dissenyada pel seu ús en espais públics a l’aire lliure. Permet la possibilitat de carregar 2 vehicles de manera simultània, minimitzant els costos d’instal·lació i l’impacte visual a l’espai on s’instal·la.

Punts elèctrics de recàrrega pels vehicles privats

Cal recordar que l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ja fa temps que ha impulsat els punts de recàrrega pels vehicles elèctrics per tal de fomentar el seu ús entre la ciutadania. Actualment hi ha en funcionament tres punts de recàrrega al municipi. Un d’ells a l’aparcament de l’Ajuntament a Mont-roig en el qual hi ha 2 preses de connexió tipus semiràpid. A Miami Platja, davant les oficines municipals també hi ha 2 preses de connexió semiràpida i a l’avinguda del Mar de Miami Platja hi ha tres preses de diversa tipologia. L’Ajuntament contempla en un futur immediat incrementar la quantitat d’aquests punts de recàrrega un cop es presenti el pla Moves  III  que permeti acollir-s’hi.

 

 

 

Comparteix aquest article