L’Ajuntament de Mont-roig del Camp aposta per consolidar la figura de l’agent de civisme

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp aposta per consolidar la figura de l’agent de civisme

  • Les noves agents de civisme amb l’alcalde de Mont-roig del Camp i la regidora de Serveis Socials.

    Actualment hi ha una plantilla d’11 persones que treballen per tot el municipi impulsant campanyes de conscienciació ciutadana, les normes de convivència i recollint informació.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp aposta, de nou, per la figura de l’agent de civisme davant la necessitat de continuar impulsant campanyes de conscienciació ciutadana, que permetin millorar el dia a dia del municipi.

Amb aquest objectiu s’ha format una plantilla d’onze persones que treballaran per tot el municipi per tal de difondre les normes de convivència, recollir informació dels ciutadans i col·laborar amb diverses tasques encomanades pel consistori. S’han contractat cinc agents gràcies a una borsa de treball de l’Ajuntament; tres agents i una coordinadora, a través del programa Treball als barris, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat i, per últim, dues agents gràcies al programa Treball i Formació, un altre projecte subvencionat pel SOC per fomentar l’ocupació entre el col·lectiu de dones de més de 45 anys.

Recordem que aquesta figura va néixer inicialment, a través d’una subvenció del Pla de Barris de la Florida de Miami Platja i que actualment, s’ha ampliat a tor el municipi.

Les principals funcions

Les tasques que desenvolupen aquests agents de civisme van més enllà que la simple tasca d’informació a la ciutadania. Entre les seves funcions hi trobem:

  • Conscienciar a la població sobre la importància de respectar les normes de convivència.
  • Vetllar per les normes de civisme.
  • Fomentar el respecte pel medi ambient.
  • Donar suport a la Policia Local en les entrades i les sortides a l’escola Joan Miró, Marcel·lí Esquius, Mare de Déu de la Roca, Institut Miami i Institut Antoni Ballester.
  • Informació als comerços i espais públics de les campanyes a realitzar.
  • Informació, sensibilització i difusió d’actituds cíviques.
  • Detecció de residus i desperfectes a la via pública i queixes animals.

En aquest sentit, l’Ajuntament està treballant en  diverses campanyes de divulgació, especialment de residus i salut pública, en què les agents de civisme seran un peça clau perquè puguin arribar de forma adequada a la ciutadania. A la vegada, la feina d’aquestes agents també permeten recollir molta informació del carrer  i traslladar-la cap a l’Ajuntament per millorar diversos aspectes.

 

 

Comparteix aquest article