L’Ajuntament de Mont-roig del Camp comença a fer trucades de suport a la gent gran del municipi

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp comença a fer trucades de suport a la gent gran del municipi

  • Els departaments que no formen part dels serveis mínims essencials, juntament amb el grup de joves voluntaris i els Centres d’Atenció Primària, s’han coordinat per fer trucades de seguiment i atendre les necessitats de les persones majors de 65 anys
  • Les trucades, a les prop de 2850 persones que formen part d’aquest col·lectiu al municipi, es realitzaran en horari de 10 a 14 h i de 16 a 19 h i seran amb número ocult

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha engegat aquest dimecres al matí una iniciativa d’atenció ciutadana per tal de donar suport a la gent gran del municipi, un dels col·lectius amb més risc davant la pandèmia del coronavirus.

Després d’uns dies de recerca d’informació, redacció de protocols de procediments i organització interna i externa, aquest mateix dimecres al matí s’han començat a fer les primeres trucades a les persones més grans de 65 anys. La iniciativa compta amb la participació de més de 12 departaments o àrees de l’Ajuntament i Nostreserveis, que no formen part dels serveis mínims essencials, un grup de joves voluntaris de Mont-roig i els Centres d’Atenció Primària del municipi.

Segons el cens municipal, prop de 2.850 persones formen part del col·lectiu de gent gran i per poder parlar amb totes elles s’han elaborat diversos grups de treball, encarregats de fer el seguiment. L’equip de l’Ajuntament estarà format pel personal de Joventut, Pla de Barris, Educació, Cultura, Festes, Biblioteques, Agents Cíviques, Medi Ambient i Residus, Transport, Llar d’infants de Miami Platja, Llar d’Infants de Mont-roig, Esports, Notificadors i Serveis Socials.

Cadascuna de les regidories s’encarregarà de trucar a un grup de persones grans per tal de preguntar-los com es troben, si necessiten medicaments o menjar, informar-se sobre si estan sols o acompanyats i canalitzar les seves necessitats, per tal de derivar-los al servei corresponent (Serveis Socials, departament de Salut, Creu Roja, etc.).  Aquestes trucades, que es realitzaran des d’un número ocult, tindran lloc en l’horari de 10 a 14 i de 16 a 19 h.

Coordinació amb els joves voluntaris i els Centres d’Atenció Primària

La campanya de trucades telefòniques compta també amb la participació d’una vintena de joves de Mont-roig del Camp que fa uns dies van tenir la iniciativa d’oferir-se per atendre les necessitats de les persones grans.

En aquest cas, l’Ajuntament es posarà amb contacte prèviament amb aquelles persones majors de 65 anys, que no tenen suport familiar o el tenen limitat, per donar a conèixer que existeix un grup de joves voluntaris que ofereixen també acompanyament telefònic. En cas que les persones grans així ho decideixin, es cedirà el seu contacte als joves. Aquests nois i noies, seguiran també el protocol d’actuació establert per l’Ajuntament i si es detecta qualsevol necessitat els dirigiran cap al servei telefònic corresponent.

D’altra banda, des dels Centres d’Atenció Primària del municipi també estan trucant a persones d’edat avançada o amb determinades patologies prèvies per interessar-se pel seu estat de salut. En aquests casos, es donarà a conèixer la iniciativa de l’Ajuntament i els joves i seran les persones grans qui decidiran si volen rebre també les trucades d’acompanyament i suport de l’Ajuntament o només el seguiment que els hi ofereixen les Àrees Bàsiques de Salut.

Comparteix aquest article