L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ofereix suport a la comunitat ucraïnesa per les accions que vulguin dur a terme

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ofereix suport a la comunitat ucraïnesa per les accions que vulguin dur a terme

  • Reunió entre l’alcalde Fran Morancho i part del govern amb un grup d’ucraïnesos del municipi.

    L’alcalde de Mont-roig del Camp i part de l’equip de govern reben una trentena d’ucraïnesos del municipi abans de la concentració de rebuig a la guerra

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, acompanyat de diversos regidors i regidores del govern municipal, es va reunir ahir al vespre amb una trentena de ciutadans i ciutadanes d’Ucraïna residents al municipi. La trobada es va dur a terme poc abans de la concentració que va tenir lloc a Mont-roig i a Miami Platja a favor de la pau i de rebuig a l’atac rus. Morancho, en el transcurs de la trobada, va traslladar a la comunitat ucraïnesa el suport i la predisposició de l’Ajuntament per les accions que vulguin dur a terme en els pròxims dies o setmanes.

Per la seva banda, els representants de la comunitat ucraïnesa van demanar un espai per poder organitzar la recollida d’ajuda humanitària per enviar al seu país. En aquest sentit, se’ls va comunicar que es posarà a la seva disposició un local i que se’ls ajudarà a fer difusió entre la ciutadania de les iniciatives solidàries que portin a terme en aquesta línia.

També se’ls va traslladar el compromís de l’Ajuntament de d’estar al seu costat en la tramitació de permisos de residència, assistència social o escolarització dels infants que puguin arribar al municipi fugint de la guerra.

Així doncs, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp informarà a través dels seus mitjans de comunicació municipals qualsevol novetat i informació relativa a les accions que porti a terme la comunitat ucraïnesa i la recollida d’ajuda humanitària.

D’altra banda, i a falta d’una major concreció cal recordar que la Unió Europea està treballant per facilitar l’acollida de ciutadania ucraïnesa o per prorrogar l’estada al nostre país de la població d’aquest país que ja havien fugit o es troben entre nosaltres. En aquests moments s’està a l’espera de la decisió final del Consell d’Europa.

Concentracions de rebuig a la guerra

Finalment, cal destacar que a les concentracions que van tenir lloc ahir al vespre a Mont-roig i a Miami Platja van assistir-hi un centenar de persones que van mostrar el seu suport a la població ucraïnesa i en contra de l’agressió unilateral de Rússia. Durant l’acte, van agafar la paraula alguns membres de la comunitat ucraïnesa, entre ells una veïna de Miami Platja i una altra de Mont-roig, que van agrair el suport i van traslladar que qualsevol mena d’ajuda que es pugui donar serà benvinguda.

 

Comparteix aquest article