L’Ajuntament de Mont-roig del Camp participa de nou en la campanya d’Ecovidrio per aconseguir la Bandera Verda

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp participa de nou en la campanya d’Ecovidrio per aconseguir la Bandera Verda

Banderas Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i al mateix consistori pel seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic. Al nostre municipi s’han sumat a la campanya 92 restaurants i bars de Miami Platja

Per quart any consecutiu, Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a l’Estat espanyol i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp col·laboraran per incrementar el reciclatge de vidre al municipi. En aquesta edició, 92 bars i restaurants de Miami Platja participen en la campanya, a través de la qual, s’espera continuar augmentant les xifres de reciclatge dels darrers anys.

En aquesta edició, la companya comptarà amb la participació de 23 municipis de Catalunya, entre els quals hi ha de nou l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i 92 establiments hostalers de Miami Plajta. Junts, tractaran d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler.

La competició per la Bandera Verda
Banderas Verdes té la singularitat d’involucrar tant als ajuntaments locals com a restaurants, bars, quiosquets i punts de restauració en general. Es tracta d’una campanya que vol sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús, i per això és clau per generar una transició real cap a un model d’economia circular.

Amb relació als ajuntaments, Ecovidrio ha establert un sistema de puntuació específic per distingir amb la Bandera Verda als compromesos amb el reciclatge i la sostenibilitat, amb criteris com:

  1. L’augment del volum de recollida selectiva d’envasos de vidre respecte l’any anterior.
  2. El percentatge d’hostaleria local participant i la seva col·laboracióper aconseguir els objectius
  3. El compromís adquirit per els consistoris locals per fomentar la campanya entre l’hostaleria i donar-li difusió a la mateixa davant la ciutadania i visitants.

El reciclatge d’envasos de vidre a Mont-roig del Camp
L’any 2020, la ciutadania i les empreses de Mont-roig del Camp van reciclar fins a 323 tones de residus d’envasos de vidre, que suposen 25,9 kg/habitant.

Comparteix aquest article