L’Ajuntament de Mont-roig del Camp recomana la neteja de piscines i aigües estancades per evitar la proliferació de mosquits

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp recomana la neteja de piscines i aigües estancades per evitar la proliferació de mosquits

  • La setmana vinent està previst que comencin els tractaments de les principals zones humides del municipi i espais on habitualment hi ha larves d’aquests insectes

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp fa una crida a totes les persones del municipi que tenen piscines o espais als seus domicilis on s’hi pugui acumular aigua que ho sanegin per evitar la proliferació de mosquits i altres insectes com el mosquit tigre o la mosca negra. L’arribada de la calor des de ja fa uns dies pot provocar la proliferació d’aquests insectes si no es prenen les mesures de precaució  necessàries. D’altra banda, les empreses contractades pel consistori està previst que comencin la setmana vinent els tractaments preventius en les principals zones humides del municipi.

Les recomanacions de l’Ajuntament a la ciutadania es basen principalment en la neteja i la cloració i, encara millor, que les piscines es tapin. Si no es poden mantenir en aquest estat de neteja, el millor és  buidar-la i deixar-la completament seca. També cal ser molt curosos amb altres acumulacions d’aigua per evitar que es corrompi.

Recomanacions principals en cas d’acumulació d’aigua.

  • Buidar dos cops per setmana, retirar o capgirar els recipients de l’exterior que puguin acumular aigua: joguines, cendrers, gerros, galledes, plats sota els testos, plats d’animals domèstics, piscines de plàstic, etc.
  • Buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa el safareig i les basses petites.
  • Evitar acumulacions d’aigua en zones de drenatge o canals de desguàs.
  • Evitar els forats i les depressions del terreny on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs d’arbres omplint-los de sorra.
  • Eliminar l’aigua dels recipients on trobem larves de mosquits.
  • Mantenir cobertes les piscines mentre no s’utilitzin, evitant que les lones instal·lades acumulin aigua.
  • Realitzar el manteniment de l’aigua de les piscines per evitar que l’aigua es corrompi.

Tríptic informatiu lluita contra els mosquits. (Descarrega el pdf)

Control zones humides

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de les empreses especialistes del sector de control de plagues, té previst la setmana vinent començar els controls setmanals a la zona de l’Estany Gelat i al Riu Llastres, també controls cada dues setmanes a la zona humida  adjacent al Càmping Miramar i a la zona humida a tocar dels jardins el Paradís, a la platja de la Pixerota  i el barrac de Rifà. També es farà control mensual de mosquit tigre i mosca negra en estat adult a les Coves de Costa Zèfir.

El servei que s’executarà en aquestes zones és la inspecció per tal d’observar l’evolució de les larves de mosquit, mosca negra i mosquit tigre i decidir el moment oportú de realitzar el tractament. En els casos necessaris el control es realitza amb maquinària a motor o manual utilitzant productes larvicides. Es tracta de controlar el mosquit tigre i la mosca negra en estat larvari, en zones humides, tolls i bassals d’aigua. En cas de no poder aplicar els larvicides per l’absència de tolls d’aigua, es polvoritzaran / nebulitzaran les zones a controlar amb productes repel·lents per tal d’evitar la seva presència. L’Ajuntament també farà accions puntuals a partir de denúncies o detecció dels insectes per part dels serveis municipals.

Cal recordar que l’ajuntament de Mont-roig del Camp va instal·lar 20 caixes niu per a rat-penats, de doble entrada i 200 caixes niu per ocells, per tal de crear colònies de depredadors d’insectes i poder contenir les plagues de mosques i mosquits en les zones humides de manera natural i ecològica.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix aquest article