L’Ajuntament de Mont-roig del Camp recorda que llençar residus fora dels contenidors o de la deixalleria comporta sancions econòmiques

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp recorda que llençar residus fora dels contenidors o de la deixalleria comporta sancions econòmiques

  • Restes vegetals a la via pública, una acció incivica.

    En els sis darrers mesos s’han iniciat 15 expedients sancionadors per accions incíviques relacionades amb residus i neteja viària que comporten multes que poden anar dels 400 als 4.000 euros.

L’Ajuntament de Mont-roig ha obert 15 expedients sancionadors contra persones o empreses per temes relacionats amb l’incompliment de la normativa de residus i neteja viària entre els mesos de juny del 2021 i gener del 2022. Aquestes sancions poden comportar una multa de 400 euros fins a 4.000 euros, depenent de la tipologia de l’abocament, tot i que hi pot haver reduccions en l’import de la sanció si es paga abans de la resolució definitiva. Dels 15 expedients iniciats, 13 són per abocaments en llocs no autoritzats.

L’Ajuntament de Mont-roig recorda que tot i que moltes de les accions incíviques portades a terme per la ciutadania o les empreses són degudes a desconeixement o a deixadesa, no hi ha cap excusa per aquest comportament que és totalment denunciable: En cap cas es poden deixar residus fora dels contenidors, no hi ha cap casuística que ho permeti.

Abocament de restes de construcció al medi natural, una altra acció penada.

En aquest sentit, es recorda que la fracció vegetal s’ha de dipositar dins dels contenidors de fracció vegetal o a la deixalleria, de la mateixa manera que tots els altres residus s’ha de dipositar als seus contenidors respectius. Abocar poda en un descampat; runa en una parcel·la o a la riera; deixar voluminosos, mobles o trastos al carrer, encara que sigui al costat d’una àrea de contenidors; llençar residus a terra, tampoc burilles ni xiclets, o deixar una bossa de brossa en una paperera, són actuacions que es veuen dia a dia en el nostre municipi i que són sancionables. Aquestes accions incíviques embruten els nostres carrers i places, a banda de resultar una falta de respecte pels nostres veïns i veïnes i per això cal evitar-les, perquè la responsabilitat de mantenir net el municipi és de totes i tots. Al mateix temps la neteja d’aquests residus fora del seu espai implica un elevat cost per part per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp que, al cap i a la fi, recau entre tota la ciutadania.

 

 

 

 

Comparteix aquest article