L’Ajuntament de Mont-roig del Camp se suma, de nou, a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible amb la promoció d’hàbits segurs i saludables

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp se suma, de nou, a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible amb la promoció d’hàbits segurs i saludables

  • Participarà la setmana vinent a la 9a Cursa de Transports del Camp de Tarragona

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp se suma de nou a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que es celebra del 16 al 22 de setembre, amb el lema Combina i mou-te. Aquesta Setmana promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Enguany, la Setmana posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en el benefici per la nostra salut i per al medi ambient.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ja fa temps que treballa per aconseguir millores relacionades amb la mobilitat sostenible. En aquest àmbit, els últims mesos s’han posat en marxa diverses accions com la instal·lació de nous aparca bicicletes arreu del municipi; la configuració del nou espai de l’Avinguda Barcelona, on els vials de servei passen a ser d’ús exclusiu per a vianants, carril bici i zona d’aparcament dissuasiu o el tancament al trànsit dels carrers Sol i Francesc Riba i Mestre a Mont-roig. També, l’inici imminent de nous carrils bici a Costa Zèfir.

D’altra banda, l’Ajuntament vol aprofitar aquesta Setmana per donar una sèrie de consells a la ciutadania que permetran assolir els objectius marcats:

  1. Cal moure’s pel municipi sempre que es pugui utilitzant la bicicleta, la salut i el medi ambient ho agrairà.
  2. Pels desplaçaments als pobles veïns, moguem-nos amb transport públic.
  3. Gaudir del municipi i fer  les compres al comerç local.
  4. Fer servir vehicles silenciosos i evitar els embussos per reduir l’estrès, els trastorns del son, el mal de cap o les malalties del cor.
  5. Els desplaçaments a peu o amb bicicleta és una manera de fer exercici cada dia, d’aquesta manera millorem la forma física i la salut.

Dins de les activitats programades aquesta Setmana, dimarts vinent tindrà lloc la 9a Cursa de Transports del Camp de Tarragona. Amb la cursa de transports es vol mostrar a la ciutadania que, sovint, el cotxe no és tan competitiu com la mobilitat sostenible. El temps invertit en la cerca d’aparcament, les aturades per embussos… fan que el cotxe no sigui sempre el més ràpid. A més a més, aquesta iniciativa permet comparar també l’emissió que suposa l’ús de cada transport, podent comprovar quants cops més contamina el vehicle privat vers la mobilitat sostenible. L’Ajuntament de Mont-roig del Camp hi participarà anant-hi amb cotxe, moto, autobús i bicicleta.

Més info: https://territori.gencat.cat/ca/03_infraestructures_i_mobilitat/sem/

Comparteix aquest article