L’Ajuntament de Mont-roig del Camp torna a celebrar la sessió plenària de forma presencial

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp torna a celebrar la sessió plenària de forma presencial

 

  • Primera sessió plenària presencial de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp post Covid19El Plenari ha aprovat les bases de la línia d’ajudes per impulsar la contractació de persones aturades, un reglament de teletreball per al personal de l’Ajuntament i dues mocions sobre l’accés a l’habitatge dels joves i un permís retribuït de menstruació, entre d’altres
  • La sessió està disponible al Canal Youtube de l’Ajuntament en aquest enllaç: https://youtu.be/MVpXlAUIPpc

La Sala de Plens de la Casa de Cultura, adaptada per a l’ocasió, ha tornat a acollir la celebració del Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, aquest dimecres al migdia. Després de més d’un any amb la celebració de les sessions plenàries de forma telemàtica amb tots els regidors i regidores connectats des de casa seva a causa de la pandèmia de la Covid19, aquest òrgan col·legiat ha recuperat la seva activitat presencial.

Així, entre els diversos punts de l’ordre del dia, destaca l’aprovació de les Bases reguladores per a la concessió de subvencions per impulsar la contractació de persones aturades al municipi. Es tracta d’una de les diverses ajudes que ofereix el departament d’Impuls Econòmic per fomentar l’ocupació i l’emprenedoria al municipi, la convocatòria de les quals es farà pública les pròximes setmanes.

Un altre dels temes que es va aprovar és la sol·licitud per aconseguir la concertació de places del servei de Centre de Dia per a la gent gran dependent de Mont-roig del Camp al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Per altra banda, el plenari va aprovar per unanimitat un Reglament regulador de la prestació de serveis en la modalitat de teletreball per al personal de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp. Es tracta d’un reglament que ha estat negociat amb els delegats sindicals  per tal que, un cop finalitzada l’excepcionalitat provocada per la pandèmia, la modalitat de teletreball es pugui mantenir en situacions normals. L’objectiu és regular aquesta nova forma de treballar per tal que el personal que vulgui s’hi pugui acollir de forma voluntària.

S’aproven dues mocions

Finalment en el torn de mocions, es va aprovar la moció presentada pel grup municipal d’ERC-MÉS de suport per a la incorporació del permís retribuït de menstruació i climateri a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp. En aquest sentit, l’equip de govern va adoptar el compromís de portar la moció a negociació amb els representants dels treballadors/es per regular aquest permís o altres mesures que es considerin oportunes en aquest àmbit.

Per altra banda, també es va aprovar una moció presentada pel grup municipal de Junts Mont-roig Miami que demanava la creació d’un ajut per facilitar l’accés a l’habitatge de lloguer per a joves. En aquest cas es va acordar modificar el redactat, tenint en compte que s’està treballant en la creació d’un Pla de l’habitatge per tal que s’impulsin polítiques especifiques per a joves en el marc d’aquest Pla local.

La sessió es pot visualitzar en el següent enllaç del Canal Youtube de l’Ajuntament:

https://youtu.be/MVpXlAUIPpc

Comparteix aquest article