L’Ajuntament de Mont-roig del Camp torna a participar en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp torna a participar en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

  • La mitja dotzena d’activitats que es faran tindran lloc del 19 al 27 de novembre i estaran destinades a la ciutadania en general i a la joventut i els infants en particular

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp torna a participar activament en la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus, que tindrà lloc del 19 al 27 de novembre. Es tracta d’un projecte  que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea i que té l’objectiu d’organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

L’enfocament temàtic d’aquesta  edició se centra en els tèxtils, que són la quarta categoria que exerceix una major pressió en l’ús de matèries primeres i aigua, després dels aliments, l’habitatge i el transport; i la cinquena en emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH). Es calcula que menys de l’1% de tots els tèxtils del món es reciclen en nous tèxtils.

Les accions al municipi

En el cas de Mont-roig del Camp s’han preparat accions sobre la prevenció de residus tèxtils, per a reduir-los i per allunyar-nos del model fast fashion, però també activitats complementàries per incidir en la prevenció de residus de forma general.

En aquest àmbit, en les pròximes setmanes s’ubicaran dos nous contenidors de recollida de roba i complements en desús a les dues deixalleries municipals. Aquests contenidors es sumen als 7 ja existents al municipi que gestiona la Fundació Formació i Treball que impulsa programes de valorització d’aquest residu.

Per altra banda, el departament de Joventut realitzarà dos tallers els dies 22 i 23 de novembre en els quals es donarà una segona vida a pots de vidre per tal de conscienciar en la prevenció de residus als joves del municipi.

Els més petits també tindran accions específiques pensades expressament. Així, les biblioteques de Mont-roig i Miami Platja dedicaran L’hora del conte dels dies 16 i 17 de novembre a parlar sobre la sostenibilitat i el medi ambient a través dels contes. Al mateix temps, l’Ajuntament farà tallers sobre el malbaratament alimentari per als infants de 2n de les escoles del municipi. L’encarregada d’impartir els tallers serà l’organització Espigoladors, una entitat que des de l’any 2014 lluita per l’aprofitament dels aliments, el foment del dret a una alimentació saludable i sostenible, entre d’altres.

Per últim, es farà difusió interna entre el personal de l’Ajuntament i empreses municipals d’una guia de bones pràctiques en l’entorn laboral amb consells i recomanacions per a la reducció de residus en aquest àmbit.

 

 

 

 

Comparteix aquest article