L’Ajuntament de Mont-roig del Camp presenta la ruta interactiva per seguir amb codis QR ‘Una passejada per la història’

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp presenta la ruta interactiva per seguir amb codis QR ‘Una passejada per la història’

  • Aquesta ruta, que s’estrena divendres 8 d’octubre coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, permet descobrir com han evolucionat al llarg dels anys alguns dels llocs més singulars del municipi
  • La ruta està configurada per descobrir catorze espais del municipi, vuit al nucli antic de Mont-roig i sis al centre de Miami Platja, a l’entorn de l’actual avinguda Barcelona i del Torreó.

 

Els dies 8, 9 i 10 d’octubre se celebren les Jornades Europees del Patrimoni a tot Catalunya, una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea, i aquest 2021 es la seva trentena edició ja que les Jornades es realitzen des del 1991.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’ha volgut sumar de nou a les Jornades Europees del Patrimoni amb una proposta cultural perquè la ciutadania descobreixi l’evolució d’espais singulars i històrics del municipi. “Una passejada per la història” té com a objectiu que totes les persones que vulguin puguin conèixer a través de fotografies històriques i postals antigues com eren abans alguns racons del municipi.

La ruta està configurada per descobrir catorze espais del municipi, vuit al nucli antic de Mont-roig i sis al centre de Miami Platja, a l’entorn de l’actual avinguda Barcelona i del Torreó.

Les fotografies ens transporten a un passat proper que les persones grans recordaran i que els més joves descobriran. Així podem observar com era antigament la plaça Miramar de Mont-roig o quins van ser els primers edificis que van configurar Miami Platja.

En aquesta pàgina del web municipal descobrirà tots els detalls de la ruta.

Una proposta cultural que enllaça amb la tecnologia dels codis QR

La descoberta s’articula a través de seguir una ruta marcada en uns mapes, localitzar els codis QR a cada espai i escanejar-los. Cada codi QR enllaça amb una pàgina web on es pot observar una fotografia de com era antigament aquell espai urbà i un text informatiu en català i castellà sobre la seva història.

L’activitat està pensada perquè les persones la puguin realitzar de forma lliure, soles o en grup. Qualsevol aparell mòbil, ja sigui un telèfon intel•ligent o smartphone o una tauleta que tingui una càmera incorporada i un programa de lectura de codis QR, permet llegir el contingut d’aquests codis.

Així, “Una passejada per la història” s’activarà coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni i es mantindrà fins a finals d’octubre. La voluntat de la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp és que si aquesta proposta de descoberta del patrimoni té èxit es pugui convertir en una activitat permanent perquè tant la ciutadania del municipi com els visitants de fora puguin descobrir el passat de Mont-roig i de Miami Platja tot passejant pels seus carrers i places.

Tota la informació de les Jornades Europees del Patrimoni de Catalunya es poden trobar al lloc web www.patrimoni.gencat.cat/jep2021. i seguir per les xarxes a través dels hastags #JEP2021 #patrimonicultural  #CulturaEssencialiSegura

 

Comparteix aquest article