L’Ajuntament de Mont-roig del Camp se suma al Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual (LGTBI)

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp se suma al Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual (LGTBI)

  • L’Ajuntament de Mont-roig del Camp se suma al Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual (LGTBI) que es commemora avui a tot el món amb l’aprovació d’un manifest propi.

A més, per tal de fer evident aquest efemèride, l’Ajuntament ha pintat cinc bancs a diversos indrets del municipi amb els colors de l’arc de Sant Martí, que són els colors oficials del moviment LGTBI. Aquests bancs es troben al pavelló d’Esports i al carrer Agustí Sardà amb carrer Montbrió i a Miami Platja a la plaça Jaén, Plaça Polivalent i al Passeig Marítim 56, el Cala Vianesos – Els Penyals.

Aquest és el text sencer del manifest propi aprovat per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp:  

Avui 28 de juny, és el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual (LGTBI) i es commemoren els fets produïts el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població LGTB va sortir al carrer arran d’una batuda de la policia al bar gai de Stonewall Inn. La comunitat nord-americana va mostrar el seu rebuig i es va produir un fort enfrontament, que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata: milers de persones van sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.

Altres ciutats van imitar la iniciativa i actualment el Dia per l’Alliberament LGTBI es commemora arreu del món. La diada es celebra com a jornada festiva i reivindicativa amb la qual es demana la plena igualtat jurídica i social per a les persones LGTBI, així com la tolerància per la diversitat d’orientació sexual.

Malgrat que la legislació en l’àmbit internacional ha avançat en el reconeixement de drets, 76 estats del món encara prohibeixen, persegueixen i penalitzen les persones del col·lectiu LGTBI. És important que els organismes públics despleguin i donin compliment a la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp també vol sumar-se a la commemoració del Dia de l’Orgull LGBTI, així aquest any 2018, s’han pintat cinc bancs amb els colors de l’Arc de Sant Martí a tot el municipi. La bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí és el símbol del moviment LGTBI i va ser creada per l’artista Gilbert Baker i exhibida per primera vegada a San Francisco durant una desfilada celebrada el 1978. La iniciativa de pintar els bancs multicolors vol visibilitzar la llibertat de les persones a estimar a qui vulguin i com vulguin i el compromís del nostre Ajuntament contra les discriminacions per raó d’orientació sexual, identitat de gènere i expressió de gènere que es produeixen encara a la societat actual.

Comparteix aquest article