L’Ajuntament dóna suport al Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

L’Ajuntament dóna suport al Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

Els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp han consensuat el següent manifest en motiu del dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

Per uns municipis amb orgull i respecte als drets i llibertats de les persones LGTBI

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Tot i que s’ha avançat força en matèria legislativa arreu del món, encara hi ha molta feina a fer. Cal tenir en compte que actualment en 73 estats del món es segueix perseguint i castigant les persones LGTBI i, el més terrorífic, en 7 estats es segueix condemnant l’homosexualitat amb la pena de mort. A ningú se li escapa, per exemple, les noticies aparegudes recentment sobre l’extermini LGTBI que s’està produint a Txetxènia, amb un centenar de persones desaparegudes i l’aparició de camps de concentració per a persones homosexuals.

També en el nostre entorn més proper hem tingut agressions lgtbifòbiques patides en municipis catalans, com són els casos de Berga, Barcelona, Sitges i, més recentment, Salou. És per això que es fa imprescindible continuar amb el desplegament i aplicació efectiva a tot el territori de la llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia per tal de sancionar totes aquelles actituds discriminatòries i violentes que dia rere dia pateixen les persones LGBTI al nostre país.

Per això continua sent imprescindible la valentia i la defensa dels drets i llibertats dels moviments LGTBI a qui reconeixem tot el treball fet recordant el 40è aniversari de la primera manifestació LGTBI portada a terme a Catalunya i a l’Estat Espanyol.

Des del món local i des del nostre consistori volem fer explícit la necessitat i la voluntat de seguir treballant en els nostres pobles i ciutats per eradicar les discriminacions i fomentar el respecte a la diversitat afectiva i sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere. Uns ens locals orgullosos de formar part d’una comunitat oberta i sense prejudicis on es garanteixen els drets i llibertats de persones LGTBI en la seva vida quotidiana.

Mont-roig del Camp, 28 de juny de 2017

Comparteix aquest article