L’Ajuntament engega una campanya informativa sobre la normativa de circulació dels patinets elèctrics

L’Ajuntament engega una campanya informativa sobre la normativa de circulació dels patinets elèctrics

  • Els usuaris dels Vehicles de Mobilitat Personal, que han de seguir les normes generals de circulació, no poden circular per voreres, portar auriculars o parlar per telèfon mòbil, entre d’altres

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de la Policia Local i amb la col·laboració de les Agents de civisme i el Departament de Joventut, ha iniciat una campanya informativa per donar a conèixer la nova normativa que cal seguir per circular amb els patinets elèctrics i la resta de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

Per tal de conscienciar a la ciutadania i en especial als joves, s’ha editat material gràfic que es distribuirà per punts estratègics del municipi. A més, es duran a terme accions informatives a les entrades i sortides dels centres educatius, als espais de lleure i esbarjo i a les xarxes socials.

Prohibició de circular per voreres o zones de vianants

En concret, segons la regulació que ha establert la Direcció General de Trànsit (DGT), els VMP, no poden circular per voreres ni per zones de vianants. Aquests vehicles han de circular per vies especialitzades o per carrils bici. En cas de no existir, hauran de circular pel voral, si fos transitable i suficient, o per la part imprescindible de la calçada, el més a la dreta possible.

Tampoc poden circular amb auriculars connectats a dispositius de so o bé parlant per telèfon mòbil. Així mateix està prohibit circular amb passatgers (el patinet elèctric és d’ús individual).

Per altra banda, a la nit o en situacions de visibilitat escassa, cal portar llum. A més, es recomana l’ús de casc homologat, que és obligatori per a menors de 16 anys.

També és important destacar que la persona que condueix un VMP té l’obligació de seguir les normes generals de circulació (semàfors, sentit de circulació, alcoholèmia, respectar les prioritats de pas, etc.).

Sancions

Finalment, la Policia Local de Mont-roig del Camp, que farà un control intens d’aquestes conductes, recorda que les sancions per incompliment d’aquesta normativa poden ser de 200 € a 50€.

Comparteix aquest article