L’Ajuntament de Mont-roig del Camp fa un nou pas endavant en el foment de les energies renovables

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp fa un nou pas endavant en el foment de les energies renovables

  • Ple novembre Mont-roig del Camp.

    El ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp aprova noves bonificacions en l’IBI i l’ICIO per impulsar la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Ple novembre Ajuntament de Mont-roig del Camp

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha fet un nou pas per l’impuls de les energies renovables gràcies a l’aprovació de dues noves bonificacions fiscals. Els vots favorables del govern municipal i els regidors del grup municipal ERC-MES han fet possible tirar endavant l’increment de les bonificacions ja existents en l’Impost de Béns Immobles (IBI) i l’Impost sobre la Construcció, Instal·lacions i Obres i (ICIO). Dels grups de l’oposició, Junts per Mont-roig Miami ha votat en contra i el portaveu d’Ara Mont-roig Miami s’ha abstingut per considerar insuficient el debat sobre la rebaixa d’impostos municipals.

La bonificació de l’IBI del 50% de la quota per a immobles que hagin instal·lat sistemes d’aprofitament energètic provinent del sòl (plaques fotovoltaiques) passa  de 3 a 5 anys amb un màxim de 1.000 euros anuals de bonificació per llar. En el cas de les bonificacions a l’ICIO, aquesta passa del 50 al 80% per a obres que incorporin la instal·lació de sistemes d’aprofitament d’energies renovables a edificacions ja existents.

La regidora de Transició Energètica i Ecològica, Cristina Llorens, va agrair el suport dels regidors d’ERC-MES amb qui han treballat durant els darrers mesos en una postura conjunta en aquest àmbit, i que culminarà en el pròxim ple de desembre amb l’aprovació d’una ordenança per a la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica al municipi de Mont-roig del Camp.

Aprovat el finançament de les principals inversions

En la sessió plenària d’aquest dimecres també s’ha aprovat la concertació d’una operació de crèdit a llarg termini per a finançar algunes inversions previstes en l’annex d’inversions del pressupost de l’exercici 2021. Aquesta operació de crèdit de 5,8 milions d’euros, amb un termini de retorn de deu anys i un interès fix del 0,38%, permetrà finançar algunes de les principals inversions del mandat, com ara les dues noves fases de l’avinguda Barcelona, l’adquisició de nova maquinària de neteja viària i nou espai sociocultural de Mont-roig.

Per últim, el plenari va aprovar dues mocions pràcticament idèntiques presentades pels grups municipals d’ERC-MES i Junts per Mont-roig Miami pel reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal.

 

Comparteix aquest article