L’Ajuntament fomentarà l’ocupació dels joves del municipi a través del “Programa Integral d’Ocupació Juvenil Baix Camp”

L’Ajuntament fomentarà l’ocupació dels joves del municipi a través del “Programa Integral d’Ocupació Juvenil Baix Camp”

El proper dimarts 2 de febrer, a les 19 hores, al Centre Polivalent de Miami Platja tindrà lloc una sessió informativa per explicar el programa i el funcionament de la Garantia Juvenil.

Garantia juvenil

Garantia juvenil

Es tracta d’una iniciativa de treball conjunt entre les Administracions, de la qual hi participa l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, que va sorgir amb l’objectiu comú d’oferir recursos ocupacionals al servei dels nois i noies en situació d’atur. Participen directament en el projecte l’Ajuntament de Cambrils, el Consell Comarcal del Baix Camp; Idetsa, l’empresa municipal de desenvolupament econòmic de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, i l’IMFE Mas Carandell que coordina el projecte; i hi col·laboren els ajuntaments de Mont-roig del Camp, la Selva del Camp, Riudoms i Riudecols.

El programa d’ocupació s’adreça a joves de 16 a 29 anys en situació d’atur de tota la comarca, i consta de dues fases: la primera d’acollida, avaluació, orientació i disseny del full de ruta personal que es pot dur a terme fins a finals de març, i la segona d’execució de l’itinerari individual dissenyat, que pot incloure formació i/o inserció laboral, o bé el retorn al sistema educatiu reglat.

Al llarg del programa, que es desenvoluparà fins al 31 de desembre de 2016 com a màxim, s’ofereixen tutories i un acompanyament adaptat a cada persona jove participant per facilitar el seu trànsit al mercat laboral. Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els programes integrals de Garantia Juvenil regulats per l’Ordre EMO/319/2015.

Comparteix aquest article