L’Ajuntament inicia un projecte per transformar les restes de poda i fracció vegetal en estella

L’Ajuntament inicia un projecte per transformar les restes de poda i fracció vegetal en estella

  • Els veïns i veïnes o empreses del municipi poden sol·licitar gratuïtament aquesta estella Km0 i utilitzar-la per cobrir parterres, horts i jardins o com a complement de matèria seca per al compostatge casolà

L’estella col.locada a la urbanització Club Mont-roig tancant el cicle

L’Ajuntament ha posat en marxa un nou projecte per reduir la generació de residus i aprofitar un valuós recurs tancant el cercle de la gestió sense sortir del municipi. La iniciativa consisteix en la recuperació de la fracció vegetal i la poda per triturar-la i convertir-la en estella. De fet, gràcies a la trituració, aquest residu (que suposa una despesa) es converteix en un recurs (un benefici podran aprofitar tots els veïns i veïnes del municipi).

En concret, es recullen les restes vegetals provinents de les tasques de jardinera dels espais verds municipals, juntament amb les restes de poda i jardineria de la recollida porta a porta de la urbanització Sant Miquel i es trituren per fer-ne estella.  Cal destacar que es tracta de restes de poda que tenen molta qualitat perquè no contenen impropis, és a dir, no estan barrejades amb altres residus, a diferència del que passa amb altres contenidors de poda del municipi.

S’ofereix estella gratuïtament a tots els veïns/es i empreses del municipi

Per altra banda, l’Ajuntament posa a disposició de qualsevol particular o empresa del municipi l’ús d’aquest nou recurs, d’una forma gratuïta.

L’estella es pot utilitzar com a multxing per cobrir espais de joc, parterres, horts i jardins, protegint el sòl i evitant que creixin males herbes, i a la vegada aportant nutrients i conservant la humitat del terra. També es pot aprofitar com a complement de matèria seca per aquelles persones que realitzin compostatge casolà.

Per fer ús d’aquesta estella km0, caldrà demanar cita prèvia a Nostreserveis (al telèfon 97 783 72 29 o via el correu electrònic info@nostreserveis.cat). Un cop acceptada la sol·licitud, caldrà anar-la a recollir al costat de la deixalleria municipal de Mont-roig del Camp (Ctra comellarets), amb vehicle propi. La disponibilitat d’aquesta estella estarà vinculada a la quantitat de poda recollida.

Procés en què es converteixen les restes de poda i jardineria en estella per després reutilitzar-la en parcs i jardins

   

Comparteix aquest article