L’Ajuntament de Mont-roig del Camp comença l’avaluació i la neteja dels danys del temporal de mar dels últims dies

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp comença l’avaluació i la neteja dels danys del temporal de mar dels últims dies

Operaris i tècnics municipals procedint a la neteja de la zona afectada.

  • Es demanarà a la Direcció General de Costes, que és qui té les competències, l’arranjament dels desperfectes ocasionats a les platges i al litoral del municipi

Tècnics i operaris de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i de l’empresa municipal d’obres i serveis (Nostreserveis) han començat aquest matí els treballs de neteja dels danys i desperfectes ocasionats pel temporal de mar dels últims dies a tot el litoral català i que també ha afectat la major part dels municipis de la Costa Daurada.

Senyalització de les zones afectades pel temporal

Al nostre municipi les principals afectacions han tingut lloc al Passeig Marítim on la força de les onades ha provocat l’entrada de gran quantitat d’aigua i arena i desperfectes al mobiliari urbà com són les dutxes, bancs, als parcs infantils i també algunes voreres o baixants a les cales. Sortosament no s’han hagut de lamentar danys personals ni tampoc han estat afectats de forma greu els habitatges situats a primera línia de mar, excepte un edifici que ha vist com l’aigua i la sorra han entrat a la planta baixa provocant diversos desperfectes.

Reunió de coordinació pels efectes del temporal a les oficines municipals a Miami Platja.

Precisament per avaluar els danys al municipi, aquest matí hi ha hagut una reunió urgent de coordinació encapçalada per l’alcalde de Mont-roig del Camp Fran Morancho amb la presència dels regidors del Govern i  també tècnics del departament de brigades, platges i neteja viària. A la trobada s’ha decidit fer un informe exhaustiu que avaluï tots els danys i desperfectes. Al mateix temps aquest matí ja ha començat la neteja de la zona afectada (troncs, pedres, sorra, mobiliari urbà trencat), la senyalització dels desperfectes i el tall de la circulació als vehicles per preservar la seguretat dels ciutadans en algunes zones de la part de Ponent del municipi fins a la zona de l’Estany Gelat. En els propers dies es procedirà a la substitució de tot el mobiliari urbà afectat i es continuarà amb la neteja de la zona afectada.

Informe a Costes

L’informe elaborat pels tècnics de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp que s’enviarà a la direcció general de Costes del Ministeri de Medi Ambient demanarà l’arranjament dels danys ocasionats a les cales ja que és el Govern Central qui té les competències en aquesta matèria.

Comparteix aquest article