L’Ajuntament de Mont-roig del Camp difon els consells a seguir per protegir-nos de la processionària

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp difon els consells a seguir per protegir-nos de la processionària

  • El consistori insisteix en el fet que se segueixin les mesures preventives per evitar complicacions en les persones i els animals davant l’aparició de la processionària i confiar sempre en empreses especialitzades per fer-hi front.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp segueix recordant les recomanacions de prevenció i control que cal seguir davant la processionària i insisteix que s’estan posant mesures en els llocs públics que es veuen afectats. L’objectiu d’aquests consells és mantenir en un nivell baix les poblacions d’aquestes erugues per tal d’evitar problemes en les persones i els animals.

En aquest sentit, la campanya informativa i de conscienciació ciutadana inclou consells a seguir en cas d’irritació. En aquests casos, l’atenció mèdica d’urgència, o veterinària, en cas dels animals domèstics, evitarà possibles complicacions. És important recordar que no s’ha de fregar en cap cas la zona afectada, ja que s’allibera més toxina, al mateix temps que es dispersen els pèls urticants. Durant el temps que es triga a rebre l’assistència, es pot fer un bon rentat en la zona afectada amb aigua o sèrum fisiològic. En cas que persisteixin les molèsties, és recomanable consultar al metge o trucar a CatSalut Respon (061).

Els tríptics informatius editats per l’Ajuntament de Montr-roig del Camp a mitjans de tardor, coincidint amb els estadis avançats de desenvolupament d’aquestes erugues, inclouen les accions que cal seguir en l’àmbit particular. Aquests tríptics s’han repartit en els centres municipals, als CAP, ens alguns establiments, s’han bustiat casa per casa  en algunes zones del municipi i també s’ha informat a les escoles. Es recorda que en aquests espais es recomana contractar empreses homologades per tal que realitzin el tractament adequat als jardins i així evitar complicacions a les persones. Precisament a les escoles del municipi s’ha fet especialment campanya de sensibilització per evitar que aquesta plaga afecti als nens als patis.

Pel que fa als espais públics, l’Ajuntament va sol·licitar al Departament d’Agricultura de la Generalitat la col·laboració excepcional de mitjans aeris en la lluita contra la processionària. Així, en el mes de novembre, ja es va procedir al tractament mitjançant un helicòpter que sobrevolava les zones boscoses. La resta de zones del municipi on hi ha afectació, sempre en espais públics, el tractament es fa sobre el terreny mitjançant l’aplicació de productes biològics innocus. Es tracta d’un bioinsecticida que no és perjudicial per als humans i que és totalment respectuós amb la fauna auxiliar.

 

Podeu descarregar el tríptic informatiu aquí en el següent enllaç:

Tríptic processionària català

Tríptic processionària castellà

Comparteix aquest article