L’Ajuntament de Mont-roig del Camp estalviarà 36.000€ anuals gràcies a l’optimització de la potència elèctrica en 16 edificis municipals

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp estalviarà 36.000€ anuals gràcies a l’optimització de la potència elèctrica en 16 edificis municipals

  • Centre Polivalent de Miami Platja, un dels equipaments afectats per la mesura.

    La mesura s’ha pres després de detectar un excés de la potència contractada. En cas que les previsions d’estalvi siguin favorables es realitzaran noves optimitzacions en la resta d’edificis municipals on sigui econòmicament viable.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ajustarà la despesa elèctrica de 16 edificis municipals a través de l’optimització de les potències contractades. Amb les modificacions, l’estalvi en les factures serà d’uns 36.000 euros anuals, és a dir, 3.000 euros al mes.

La proposta s’emmarca dins d’un pla ambiciós per millorar l’eficiència energètica del municipi. Aquest pla compta amb altres accions entre les quals es troba la compra agrupada d’energia a través de l’acord marc de subministrament d’energia elèctrica amb destinació a les entitats locals de Catalunya.

La mesura d’optimització s’ha pres donat que s’ha detectat un excés de la potència contractada, que va suposar una despesa de 77.840 euros en factures de llum d’aquests edificis durant l’any 2015. Així, calculant un consum teòric igual al del període del 2015, es preveu que la situació sigui beneficiosa.

Per iniciar l’operació s’han seleccionat els 16 edificis municipals on el desajustament és més considerable per fer un primer estudi i aplicar els resultats. La proposta duta a terme per Endesa Energia no preveu cap inversió per part de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp pel que fa a la modificació de les instal·lacions. Així el consistori pot conservar els drets adquirits i contractats tant d’extensió com d’accés, cosa que permetria augmentar les potències dels edificis en cas de necessitat o per instal·lació de noves màquines elèctriques.

En cas que les previsions d’estalvi siguin favorables als interessos municipals, s’estudiaria realitzar noves optimitzacions en la resta d’edificis on sigui econòmicament viable. D’aquí a un any, un cop fet l’anàlisi del consum del 2017, es tornarà a valorar si es pot tornar a ajustar encara més la despesa elèctrica.

Nou enllumenat

Paral·lelament a aquestes accions, es preveu que aviat s’iniciï la renovació de l’enllumenat públic amb tecnologia LED al terme municipal de Mont-roig del Camp, iniciant per les zones on no hi ha enllumenat o és molt deficitari. En total es renovaran més de 6.600 punts de llum amb una inversió de 3’8 milions d’euros que anirà a càrrec de l’empresa FCC que ara mateix es troba redactant el projecte per començar amb la seva execució en els propers dos mesos.

Comparteix aquest article