L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’adhereix al manifest institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’adhereix al manifest institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

El municipi se suma a la lluita amb un conjunt d’actes commemoratius organitzats a través de la regidoria de Cultura i Polítiques d’Igualtat i de la Dona

Els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’han adherit al manifest institucional del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. El contingut d’aquest manifest, redactat per la periodista Mònica Planas, està consensuat per la Generalitat de Catalunya, Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.

El manifest, que serà llegit a Mont-roig i a Miami Platja aquest dissabte al matí, està centrat enguany en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals. En aquest sentit, des de la regidoria de Cultura i Polítiques d’Igualtat i de la Dona s’han preparat un seguit d’activitats complementàries al municipi per tal de sumar-se a la lluita contra la violència masclista.

Els actes començaran a les 10.30 h a la Biblioteca de Mont-roig, amb la lectura del  es manifest institucional. Seguidament hi haurà un contacontes infantil sobre Superdones en la història.

D’altra banda, a les 11.30 h a la Biblioteca de Miami Platja també es llegirà el manifest institucional. A continuació s’inaugurarà l’exposició “Violència masclista en la parella? Desmuntem mites?”. La jornada finalitzarà amb el contacontes El tresor del Drac Rebuf a càrrec de Silvia Palazón.

L’exposició “Violència masclista en la parella. Desmuntem mites?” proposa una revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista. Per exemple desmunta la creença que som persones incomplertes i que necessitem buscar-ne una altra per aconseguir la plenitud, que s’ha de renunciar a tot per amor, que si algú sent gelosia és perquè t’estima o que és necessari patir per poder mantenir una relació. Alhora, ofereix  idees i elements de reflexió per transformar aquests mites i creences i avançar, així, vers unes relacions lliures de violència masclista. La mostra, cedida per l’Institut Català de les Dones, estarà exposada a la Biblioteca de Miami Platja fins al dia 16 de desembre.

Aquesta exposició s’ha portat també als Casals de Joves K1 i K2 on a través de dos tallers sobre violències quotidianes s’ha treballat aquesta problemàtica.

Llegeix aquí Manifest Institucional

Comparteix aquest article