L’Ajuntament de Mont-roig del Camp a través de l’Arxiu Municipal s’adhereix a la campanya de preservació de material gràfic de l’1-O

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp a través de l’Arxiu Municipal s’adhereix a la campanya de preservació de material gràfic de l’1-O

#ArxivemelMoment

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, per acord plenari i a través de l’Arxiu Municipal, s’ha adherit a la campanya engegada per l’Associació d’Arxivers de Catalunya “Arxivem el Moment”. Es tracta d’una iniciativa que pretén documentar i preservar evidències sobre el moviment social i polític que va suposar el referèndum de l’1 d’octubre.

Un moviment que ha tingut molta força a les xarxes socials (Twitter, Youtube, Instagram, Facebook…) però que podria desaparèixer pel fet que aquests canals no garanteixen la preservació permanent ni l’accés als continguts en el futur. A més, pertanyen a companyies privades que, d’acord amb la seva política empresarial, poden eliminar-los quan ho creguin convenient.

Per aquest motiu des de l’Arxiu Municipal es fa una crida a tota la ciutadania que vulgui aportar documentació (fotos, vídeos, àudios, textos) relatius als esdeveniments succeïts abans, durant i després de l’1 d’octubre al nostre municipi.

Les persones que vulguin col·laborar en aquest projecte amb el seu testimoniatge poden aportar el seu material gràfic, de forma presencial als següents punts de recollida:

  • Arxiu Municipal (situat a la tercera planta de la Casa de Cultura Agustí Sardà). De dilluns a divendres, de 10 a 14 h.
  • Biblioteca Pública Joan Miró. De dilluns a divendres, de 15 a 20 h. Dissabtes, de 10 a 13 h.

També poden enviar els documents adjuntant-los en un correu electrònic a l’adreça de l’Arxiu: arxiu@mont-roig.cat.

Per tal de poder arxivar de forma adequada el material rebut, tant si l’entrega és presencial com per correu electrònic, cal omplir i entregar el següent formulari en paper. Sol·licitud Arxivem el Moment

D’altra banda, si es disposa d’un compte de Gmail, també es poden penjar els fitxers responent al formulari online habilitat per a l’ocasió.

Comparteix aquest article