L’Ajuntament obre la licitació per a l’explotació de 16 instal·lacions a les platges

L’Ajuntament obre la licitació per a l’explotació de 16 instal·lacions a les platges

  • Les concessions s’atorgaran per un màxim de 10 anys i inclouen la instal·lació de guinguetes, gandules/para-sols, embarcacions a motor i embarcacions sense motor
  •  El període de presentació de sol·licituds s’ha obert aquest dimarts i finalitzarà el 13 de maig de 2021

Es tracta d’una oportunitat de negoci en una de les zones més ben valorades i amb més atractiu turístic del municipi

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha obert la concessió per a l’explotació comercial de 16 instal·lacions a les platges. Es tracta de les instal·lacions de guinguetes, gandules/para-sols, embarcacions a motor i embarcacions sense motor, per un total de 8 anys, prorrogable 2 anys més.

La licitació s’ha publicat aquest mateix dimarts 13 d’abril i les persones interessades tenen fins al 13 de maig de 2021 per a presentar les ofertes i la documentació requerida.

Davant la situació econòmica actual, i amb l’objectiu prioritari de poder obrir al màxim la participació al concurs, s’ha optat per ampliar les adjudicacions d’1 a 8 anys, ajudant a l’amortització de les inversions i sobretot a reduir el grau d’incertesa per a l’explotació de les temporades següents. Les noves concessions són també una oportunitat de negoci en una de les zones més ben valorades i amb més atractiu turístic del municipi que compten, a més,  amb un alt potencial d’activitat d’oci i de lleure.

Període d’explotació

Les instal·lacions, que estan ubicades al llarg dels 12 km de litoral del municipi, es podran explotar durant la temporada de bany, compresa per norma general entre el 15 de maig i el 30 de setembre.

A banda de les característiques que ofereix cada platja i de la normativa vigent, el principal criteri que s’ha tingut en compte a l’hora de licitar una instal·lació ha estat la de garantir l’accés públic a l’emplaçament i, en cas necessari, les connexions d’aigua i de llum.

En aquest sentit, cal destacar que les instal·lacions, béns i elements que són necessaris per a la prestació dels serveis de temporada hauran de ser aportats pels adjudicataris, amb l’obligació de subjectar-se a les característiques constructives, qualitatives de disseny i d’instal·lacions definides en el concurs de licitació.

A més, i d’acord amb la catalogació de cada platja, els plecs tècnics estableixen l’espai màxim que pot ocupar per a cada instal·lació, que és homogènia per a totes les instal·lacions amb mateixes característiques.

Fraccionament del cànon municipal

Una altra de les novetats d’aquesta licitació és que l’Ajuntament permetrà el fraccionament del pagament del cànon municipal, facilitant la participació d’emprenedors. Així, les persones adjudicatàries podran sol·licitar fer el pagament reduït el primer any.

A continuació es detallen les platges i el tipus d’instal·lació previst en cada ubicació a les quals poden optar les persones licitadores.

– Platja de la Pixerota, una instal·lació d’activitat nàutica amb activitat de gandules/para-sols.

– Platja de la Punta de la Pixerota, dues activitats de guinguetes – restauració, una d’elles amb activitat de gandules/para-sols.

– Platja de Rifà, una instal·lació d’activitat nàutica

– Platja de la Porquerola, dues instal·lacions d’activitats nàutiques

– Platja de la Casa dels Lladres, dues instal·lacions d’activitat de guinguetes, una d’elles de restauració i l’altra de venda de gelats, amb gandules/para-sols i una activitat nàutica.

– Platja de l’Estany Gelat, una instal·lació d’activitat de guingueta – restauració amb gandules/para-sols

– Platja dels Penyals, una instal·lació d’activitat guingueta de venda de gelats amb gandules/para-sols

– Cala dels Àngels, una instal·lació d’activitat de guingueta – restauració amb gandules/para-sols

– Platja Cristall, quatre instal·lacions d’activitat de guinguetes – restauració amb gandules i una instal·lació d’activitat nàutica amb gandules.

Comparteix aquest article