L’Ajuntament ofereix un curs de gestió administrativa i comercial per a persones aturades majors de 45 anys

L’Ajuntament ofereix un curs de gestió administrativa i comercial per a persones aturades majors de 45 anys

  • L’acció formativa, que es realitzarà del 5 de setembre al 10 d’octubre, enceta la programació de cursos de l’àrea d’Impuls Econòmic i Ocupació per aquesta tardor

Curs gestió administrativa i comercial

L’Àrea d’Impuls Econòmic i Ocupació de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha posat en marxa un programa formatiu de caràcter integral destinat a persones aturades majors de 45 anys, amb l’objectiu de promoure la formació i l’ocupació d’aquest col·lectiu.

De fet, l’atur registrat al municipi el mes de novembre de 2017 era de 902 persones. D’aquestes, un 48,55% eren majors de 45 anys. Això representava un total de 438 persones. A finals del mes de maig, la xifra d’atur havia disminuït fins a les 719 persones amb l’inici de la temporada turística. Això no obstant, un 51,59% dels aturats seguien sent majors de 45 anys, arribant a les 371 persones.

Davant de les dificultats de les persones de més de 45 anys per trobar feina s’ha optat per oferir un curs en gestió administrativa i comercial, pel fet de ser una formació transversal que permet treballar en el sector del comerç i d’altres serveis. El programa segueix la metodologia d’itinerari personalitzat d’inserció, en què es combina la formació específica i la intermediació laboral. Per tant, s’inclou una fase de pràctiques, en la que es generaran aliances empresarials, amb l’establiment d’una xarxa d’empreses col·laboradores.

Així doncs, els participants que superin la part teòrica del curs podran realitzar 160 hores de pràctiques en empreses del municipi. Aquestes pràctiques, realitzades en el marc d’un acord privat de cooperació educativa entre l’Ajuntament i les empreses col·laboradores, són pràctiques professionals no remunerades i estaran supervisades.

La relació de l’alumne/a amb l’empresa on realitzi les pràctiques no genera relació laboral ni professional, ni incorporació a un lloc de treball, ni compromís de posterior contractació, ni qualsevol altra obligació de caràcter laboral ni de Seguretat Social per part de l’Empresa. Tot i això, d’aquí a unes setmanes es realitzarà una presentació de la formació a les empreses del municipi, per tal de contactar i sensibilitzar el teixit empresarial sobre la necessitat de facilitar la inserció laboral de la població major de 45 anys, així com recordar les subvencions que s’ofereixen cada any des de l’ajuntament per incentivar les contractacions.

Una vegada finalitzat el programa, l’objectiu és doble:

  • Que les persones participants adquireixin uns coneixements i competències personals que els facilitin la seva incorporació al mercat laboral.
  • Que les empreses enfoquin posteriors possibles processos de selecció des de la competència professional i no des de l’edat i/o el sexe, per afavorir la igualtat d’oportunitats.

Altres cursos per aquesta tardor

Juntament amb aquest, al setembre i octubre comencen altres cursos i formacions de les quals encara hi ha places disponibles:

17/09: Curs Preparació nivell B1 de català

18/09: Curs Preparació nivell A2 de castellà

27/09: Taller formatiu: Coneix i practica les eines per exercir com a líder

05/10: Curs Francès de negocis

09/10: Curs Mosso/a de magatzem

 

 

 

 

 

 

Tots els cursos són gratuïts i tenen les places limitades a un màxim de 25 persones. Tot i això s’imposarà una fiança a les persones que s’inscriguin a qualsevol curs formatiu, per tal de garantir la seva assistència. En finalitzar la formació, si s’ha assistit a un mínim del 80% de les hores del curs, l’usuari/a podrà sol·licitar el retorn de la fiança. D’altra banda, els tallers formatius també són gratuïts i estan exempts de fiança.

A més, els alumnes que ho desitgin podran fer ús, també de forma gratuïta, de l’autobús municipal per desplaçar-se entre Mont-roig i Miami Platja i assistir a les accions formatives, prèvia sol·licitud al departament d’Impuls Econòmic.

Les inscripcions es poden fer a través de la Seu electrònica, a les oficines de l’Espai o a través del registre d’entrada de les Oficines Municipals d’Atenció a la Ciutadania.

Comparteix aquest article