L’Ajuntament posa en marxa diversos cursos per millorar la capacitació laboral de la ciutadania i tallers específics per a empreses

L’Ajuntament posa en marxa diversos cursos per millorar la capacitació laboral de la ciutadania i tallers específics per a empreses

  • Les preinscripcions per als cursos (cal trucar al 977 172527 o bé enviar un correu electrònic a promocio@mont-roig.cat) ja estan obertes, així com les inscripcions per als tallers

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de la regidoria d’Impuls Econòmic i amb la col·laboració de la regidoria de Joventut, ha posat en marxa diversos cursos per millorar la capacitació de la ciutadania i ajudar-la en la seva inserció laboral. Al mateix temps, s’ofereixen diversos tallers específics per ajudar a l’empresariat local  dels seus negocis.

L’oferta completa es pot consultar  en aquest enllaç. 

L’oferta formativa la integren els cursos de operador/a de piscines, monitor/a de menjador, conducció de carretó elevador, vetllador/a escolar i curs de seguretat alimentària per al monitoratge del menjador. Aquests cursos tenen una durada d’entre 3 i 40 hores i un preu que oscil·la entre els 30  i els 60 euros, excepte el curs de seguretat alimentària que és gratuït. L’Ajuntament de Mont-roig del Camp subvenciona una part del cost d’aquests cursos de formació ocupacional.

Per fer la preinscripció als cursos cal trucar al 977 172527 o bé enviar un correu electrònic a promocio@mont-roig.cat, indicant el curs i les dades de contacte. L’Ajuntament comunicarà a l’interessat/da l’acceptació de la preinscripció. Llavors caldrà fer la inscripció formal a través del Registre d’Entrada de les OMAC o a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament. https://mont-roig.eadministracio.cat/info.0, adjuntant el justificant de pagament del curs.

L’Ajuntament es reserva el dret d’anul·lar o posposar algun dels cursos oferts si el nombre de persones inscrites és inferior a 10 alumnes.

En tots aquests cursos tindran preferència de matriculació les persones aturades, els joves, les dones i les persones majors de 45 anys, segons determina el Pla Estratègic Mont-roig del Camp 2020-2030.

Tallers per millorar la presència a Internet

Els tallers formatius, que es faran entre el 19 d’octubre i el 23 de novembre, tenen com a eix central la millora de la presència a Internet de les empreses. En concret seran formacions de dues hores sobre bona i mala praxi en la gestió d’aplicacions turístiques, Instagram per a empreses, com fer “reels” per maximitzar l’impacte dels negocis i sobre gestió de ressenyes on-line. Tots els tallers, que són gratuïts, es duran a terme a les oficines de l’Espai (Av. Màlaga, 32 de Miami Platja). Per inscriure’s cal trucar al  977172527 o bé a promocio@mont-roig.cat.

 Aula Mentor

D’altra banda, l’Ajuntament recorda que continua operativa l’Aula Mentor,  un programa de formació on-line que compta amb més de 200 cursos i que està impulsat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional. Els cursos es poden consultar al web www.aulamentor.es 

L’Aula Mentor és un sistema de formació obert, lliure i a través d’internet que permet que l’alumnat comenci els estudis quan vulgui i seguint el seu propi ritme d’aprenentatge. Un altre dels avantatges del sistema és que no es requereixen grups mínims per dur a terme la formació. Així, les persones que es matriculen comencen la formació quan volen, en l’horari que els hi vagi millor i d’acord amb el seu nivell.

Tot i que la formació és en línia, l’Ajuntament posa a disposició de les persones interessades l’Aula TIC del Centre Polivalent de Miami Platja que està oberta els dimarts i dijous de 8 a 14 h, per aquelles persones que necessitin ordinador amb accés a Internet o tinguin qualsevol dubte amb el procés d’aprenentatge.

 

 

 

Comparteix aquest article