L’Ajuntament posa en marxa el programa formatiu per a l’any 2020

L’Ajuntament posa en marxa el programa formatiu per a l’any 2020

  • L’oferta inclou gairebé una vintena de cursos i tallers didàctics
  • Es continua apostant per oferir formació a persones aturades majors de 45 anys, als perfils més habituals de la borsa de treball municipal, així com accions específiques per empresaris, joves i dones

La regidoria d’Impuls Econòmic i Ocupació de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha presentat la programació formativa per al 2020. En concret es tracta d’una vintena de cursos i  tallers formatius dirigits a millorar la capacitació i qualificació professional de la població, així com per afavorir la inserció laboral de les persones que es troben en situació d’atur.

En aquesta ocasió es continua apostant per la formació específica per a persones aturades majors de 45 anys, amb l’objectiu de promoure la formació i ocupació d’aquest col·lectiu. En concret s’ha programat un curs d’informàtica bàsica, que tindrà lloc els mesos de novembre i desembre a l’Aula TIC del Centre Polivalent de Miami Platja.

D’altra banda, s’oferirà un curs de vetlladora escolar, que s’impartirà del 23 de març al 25 de maig; així com el de monitor/a d’activitats de dinamització en l’àmbit esportiu, especialment dirigit a gent jove, que tindrà lloc del 3 d’octubre fins al 22 de novembre, per tal de promoure l’ocupació d’aquests col·lectius.

Pel que fa a la resta de cursos, es tornen a programar el de manipulador d’aliments, al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, per ser un dels més demanats, en una sessió a Mont-roig i una altra a Miami Platja. També es duran a terme cursos d’idiomes i d’atenció al públic, un curs de resolució de conflictes, un de màrqueting digital i xarxes socials i un de conducció de carretons elevadors.

En aquesta edició es mantenen els tallers dirigits a empresaris/àries i emprenedors/es. Així, s’oferiran sessions formatives de dues hores relacionades amb temàtiques diverses, com ara finances, comptabilitat i fiscalitat; treball en equip i lideratge; atenció al públic i tècniques de venda; conciliació laboral i familiar; noves experiències de compra i transformació d’espais comercials.

Els cursos són gratuïts i tenen les places limitades a un màxim de 25 persones. Aquests es poden anul·lar o posposar si el nombre de persones inscrites és inferior a 10 alumnes.

S’imposarà una fiança a les persones que s’inscriguin en determinats cursos, per tal de garantir la seva assistència. En finalitzar la formació, si s’ha assistit a un mínim del 80% de les hores del curs, l’usuari/ària podrà sol·licitar el retorn de la fiança. Pel que fa als tallers formatius, estan exempts de fiança.

A més, els alumnes que ho desitgin podran fer ús, també de forma gratuïta, de l’autobús municipal per desplaçar-se entre Mont-roig i Miami Platja i assistir a les accions formatives, prèvia sol·licitud al departament d’Impuls Econòmic.

Les inscripcions es poden fer a través de la Seu Electrònica o a través del registre d’entrada de les Oficines Municipals d’Atenció al Ciutadà de Mont-roig i Miami Platja (en horari de 9 a 14h).

Consulta aquí el catàleg formatiu

 

Comparteix aquest article