L’Ajuntament presenta en roda de premsa el Pla d’Acció Municipal 2016-2019

L’Ajuntament presenta en roda de premsa el Pla d’Acció Municipal 2016-2019

  • Vicente Pérez, regidor d'Urbanisme i Fran Morancho, alcalde de Mont.roig del Camp_2

    Presentació del PAM 2016-2019

    La població rebrà a casa seva, a partir d’avui, el tríptic informatiu del PAM

  • Tothom qui vulgui podrà dir-hi la seva a les sessions participatives ciutadanes dels dies 29 de febrer i 1 de març i a través del web municipal

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, acompanyat pel regidor d’Urbanisme, Vicente Pérez, ha presentat aquest migdia en roda de premsa el Pla d’Acció Municipal 2016-2019. El PAM és un instrument de planificació estratègica que recollirà les actuacions que ha de dur a terme el govern local durant aquest mandat.

Per impulsar el PAM, l’Ajuntament ha desenvolupat 4 fases de participació que culminaran en l’elaboració d’un document final que es convertirà en el full de ruta de la gestió municipal fins al 2019.

De moment s’han dut a terme les tres primeres fases; la consulta als treballadors municipals, als polítics del govern i l’oposició i a experts de diversos àmbits. La setmana vinent s’engega la fase en què es demana la participació de la ciutadania i les entitats del municipi.

És per això que la població rebrà a casa seva, a partir d’avui, el tríptic informatiu del procés on es convida a tothom a assistir a les sessions participatives ciutadanes que tindran lloc el dia 29 de febrer, a les 7 de la tarda, a la Casa de Cultura de Mont-roig, i el dia 1 de març, també a les 7 de la tarda, al Centre Polivalent de Miami Platja. Els habitants del municipi també podran participar al PAM mitjançant formularis que s’obriran al web municipal del 29 de febrer fins a l’11 de març. El tercer canal de participació és a través de les entitats, apuntant l’associació al procés participatiu del PAM al correu electrònic participacio@mont-roig.cat

L’Alcalde ha destacat que l’elaboració del PAM amb participació ciutadana és una nova forma de governar que té l’objectiu d’acostar l’administració a la població,  compartir la presa de decisions, ser més eficients i transparents en la gestió dels recursos i alhora facilitar el control i rendició de comptes.

En relació a les aportacions ciutadanes, Morancho ha explicat que es preveu que la població coincideixi en aspectes com la necessitat de generar oportunitats laborals i millorar els serveis bàsics. En aquest sentit el regidor d’Urbanisme, Vicente Pérez, ha reconegut que el municipi té carències en diversos serveis, però s’ha mostrat optimista davant del gran potencial que el municipi té i que s’espera que el PAM contribueixi a desenvolupar.

L’Ajuntament ha posat en marxa una pàgina al web municipal que està dedicada al PAM. Es tracta d’un espai per entendre què és el Pla d’Acció municipal 2016-2019 i des d’on la ciutadania, a partir del 29 de febrer, podrà fer-hi les seves aportacions.

Comparteix aquest article