L’Ajuntament redistribueix els punts de recollida de poda

L’Ajuntament redistribueix els punts de recollida de poda

  • El consistori torna a fer una crida al civisme per evitar l’abocament de residus als carrers
  • El darrer mes i mig s’han obert 9 expedients sancionadors que poden suposar multes de 1.000 euros

Els punts inhabilitats s’han senyalitzat amb cartells en què es demana portar les restes a les deixalleries

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha inhabilitat alguns dels punts de recollida de poda del municipi, en el marc d’un pla de redistribució d’aquests contenidors, engegat amb l’objectiu de millorar el servei.

Alguns d’aquests contenidors, que havien accentuat el seu estat de deteriorament els últims mesos, han estat retirats per motius de seguretat, a l’espera de poder disposar de nous contenidors.

Per aquest motiu, en cas de trobar un punt de recollida de poda sense contenidor o inhabilitat, es demana portar les restes a les deixalleries municipals o bé trucar al departament de Residus per informar-se de la ubicació dels contenidors més propers al domicili particular.

L’horari de les deixalleries és de dilluns a dissabte de 9 a 12.45 h i de dilluns a divendres de 16 a 19 h

Cal recordar que s’ha ampliat l’horari de les deixalleries municipals, tant de Mont-roig com de Miami platja, i que fins al 13 de setembre és de de dilluns a dissabte de 9 a 12.45 h i de dilluns a divendres de 16 a 19 h. Per sol·licitar la recollida de mobles i residus voluminosos porta a porta cal trucar al 607 159 243.

Crida de nou al civisme
Seguint la línia de la campanya de conscienciació que ja es va engegar fa unes setmanes, l’ajuntament torna a fer una crida al civisme i demana que no es llencin residus al carrer, ni es deixin restes de poda o qualsevol altre residus fora del contenidors habilitats.

De fet, la Policia Local de Mont-roig del Camp continua lluitant contra l’incivisme en aquesta matèria i des del juliol s’han posat diverses denúncies que han suposat l’obertura de fins a 9 expedients sancionadors, la majoria, per l’abandonament de qualsevol tipus de residu a llocs no autoritzats. Les sancions inicials que s’imposen són de més de 1.000 euros.

Reforç d’estiu del servei

Coincidint amb la temporada d’estiu en què s’incrementen les necessitat del servei de recollida de residus del municipi, degut a l’augment de població, la regidoria de Residus i Neteja Viària, ha dut a terme aquest 2020 diverses accions de reforç del servei, que se sumen a les que ja es duen a terme cada temporada estival i que es detallen a continuació:

  • Compra de contenidors. S’han adquirit més de 100 contenidors de les diverses fraccions que, des de mitjans de juliol, s’estan repartint pel municipi per tal de completar les àrees en què hi manca alguna fracció o es necessiten reforçar durant l’estiu.
  • Reforç de la neteja Av. Barcelona. Des d’aquest mes d’agost i fins a finals d’any, s’ha augmentat amb dos peons, de dilluns a dissabte, la neteja de l’Avinguda de Barcelona i les cantonades dels carrers perpendiculars, a més del buidatge de les papereres.
  • Reforç de la recollida de voluminosos. S’ha ampliat amb un camió i dos peons la recollida de voluminosos i neteja perimetral de diverses àrees de contenidors, tots els dilluns.
  • Reforç abocaments de restes de poda i runes. S’ha ampliat la neteja dels abocaments de restes de poda i d’obra de la via pública amb excavadora. El servei que era esporàdic ha passat a fer-se de forma periòdica.
  • Personal de suport. S’ha incorporat personal de suport al departament de Residus i Neteja Viària per tal d’agilitzar la resposta i tramitació de les incidències, queixes i suggeriments relatives al servei.
  • Agents de civisme. S’ha format als agents de civisme en la detecció d’incidències i casos d’incivisme relatius a la recollida de residus i neteja viària. Aquests agents passen avís de les incidències detectades per tal d’agilitzar al màxim la seva resolució.
  • Reforç neteja viària. Des del mes de març, que a causa de la Covid 19, s’ha ampliat la neteja amb reg i baldeig pels carrers principals del municipi.

Comparteix aquest article