L’Ajuntament reforça la informació perquè les persones estrangeres exerceixin el seu dret a vot

L’Ajuntament reforça la informació perquè les persones estrangeres exerceixin el seu dret a vot

  • Un de cada 5 habitants del municipi és estranger amb dret a vot a les eleccions municipals del 28 de maig, si s’inscriuen prèviament al cens electoral

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha posat en marxa una campanya informativa per tal d’incentivar la inscripció al cens electoral de les persones estrangeres amb dret a vot, de cara a les pròximes eleccions municipals, previstes pel 28 de maig de 2023.

Les persones estrangeres procedents de la Unió Europea i de països extracomunitaris amb acord de reciprocitat amb més de 5 anys de residència a l’Estat, amb l’excepció de Noruega i Regne Unit, on el termini exigit és de 3 anys, tenen dret a votar a les pròximes eleccions municipals. Per a fer efectiu el dret de vot, cal inscriure’s prèviament en el cens electoral.

A Mont-roig del Camp hi ha actualment 1938 persones en aquesta situació, és a dir, pràcticament 1 de cada 5 habitants en edat de votar.

Tenint en compte la baixa participació que tradicionalment té la ciutadania d’aquests països, s’ha posat en marxa una campanya informativa que recorda a tots aquests habitants que també poden decidir i votar en els comicis previstos pel proper any.

La campanya també respon a la petició feta per la Oficina del Censo Electoral en què s’insta als Ajuntaments a fer difusió sobre els tràmits necessaris que les persones estrangeres han de seguir per tal d’exercir el seu dret a vot a les pròximes eleccions.

Informació en 6 idiomes

Una de les accions de la campanya d’informació ha consistit en enviar una carta a tots els habitants que es troben en aquesta situació amb l’explicació dels requisits i passos a seguir. Per facilitar la seva comprensió les cartes i material gràfic s’han traduït a 6 idiomes: català, castellà, anglès, alemany, francès i romanès. També s’ha posat a la seva disposició una pàgina web específica al portal municipal a través de la qual poden trobar l’enllaç que els hi permet fer la inscripció directa al cens electoral.

El termini per inscriure’s al cens electoral finalitza el 30 de gener per la ciutadania de la UE i el 15 de gener per a la resta de nacionalitats.

Els requisits que s’han de tenir és ser major de 18 anys i no estar privat del dret a vot; estar inscrit al padró municipal d’habitants; estar en possessió del permís de residència en el cas dels extracomunitaris i complir tots els requisits de l’acord.

Més informació i inscripcions: www.mont-roig.cat/eleccions o 977 83 70 05.

 

Inscripció cens electoral_Espanyol

Inscripció cens electoral_Alemany

Inscripció cens electoral_Romanès

Inscripció cens electoral_Anglès

Inscripció cens electoral_Francès

 

 

Comparteix aquest article