L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Internacional del Compost

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Internacional del Compost

  • L’objectiu és informar i promoure l’ús del compost,  explicar d’on prové, com s’ha d’utilitzar i quins són els seus beneficis

Paral·lelament a l’acció del Let’s Clean Up Europe, prevista pel 6 de maig a la tarda, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’ha inscrit a la Setmana Internacional del Compost 2022, que enguany porta  per lema El compost: Per la regeneració del sòl. Per aquest motiu, durant la setmana de l’1 al 7 de maig, es realitzaran diverses accions per fomentar l’auto compostatge i els seus beneficis. Durant la setmana també es farà especial incidència a través de les xarxes socials en diverses accions de la campanya Reduir i compostar, tot és començar.

Està previst que entre els assistents a les dues recollides als entorns naturals es lliurin 200 bosses de compost, d’aquesta manera l’Ajuntament vol posar el seu granet de sorra per tal de conscienciar a la població de la importància de la recollida selectiva i afavorir l’economia circular intentant lluitar d’aquesta manera contra el canvi climàtic.

Cal recordar també que fa unes setmanes es van repartir per part de les Agents de civisme del municipi 19 bujols per la fracció orgànica a l’escola Joan Miró de Miami Platja per tal d’iniciar la recollida d’aquesta fracció amb la finalitat d’informar als infants que es pot donar una segona vida a les restes dels seus esmorzars. Cada dia els nens i nenes buiden  el seu bujol de l’aula a un de comunitari ubicat al pati. Posteriorment, els dimarts i els divendres, les agents de civisme, acompanyades per un nombre reduït d’infants i un mestre o mestra, els porten a la compostadora de l’Hort Social de la Gent Gran “La Florida” per tal de poder convertir les restes orgàniques en compost, un cop passat el temps necessari d’aquest procés.

També, com a acció prèvia, els dies 3 i 10 de març l’alumnat de 6è de l’escola Marcel·lí Esquius i de l’escola Mare de Déu de la Roca respectivament van visitar la Planta de compostatge que el Consell Comarcal del Baix Camp té a Botarell. Ara mateix resta pendent la visita pel dia 26 de maig per part dels alumnes de l’escola Joan Miró.

 

 

 

Comparteix aquest article