L’Ajuntament se suma a la commemoració del 8M, Dia Internacional de les Dones amb un programa d’activitats per a totes les edats

L’Ajuntament se suma a la commemoració del 8M, Dia Internacional de les Dones amb un programa d’activitats per a totes les edats

  • Del 4 al 25 de març es duran a terme diverses activitats i tallers, entre elles la lectura del manifest institucional

Un any més, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones, que es celebra el 8 de març, amb l’organització d’un programa d’activitats que vol arribar a tots els sectors d’edat del municipi. Diversos departaments han preparat conferències, conta contes, tallers i jocs amb l’objectiu de treballar per la igualtat d’oportunitats entre totes les persones i erradicar actituds i comportaments heteropatriarcals que persisteixen a la societat.

Les activitats començaran el dia 4 de març a les biblioteques municipals amb una conferència sobre les dones a l’antiguitat clàssica, que anirà a càrrec de Meritxell Blay Boquera, especialista en llengües clàssiques.

El dia 10 de març a través del canal Youtube, Loli Beltran, de l’Agenda dels més petits, oferirà el conte i el taller “Volaré molt alt” per fomentar la igualtat de gènere entre els més petits.

Pensant amb els més joves s’ha programat l’activitat Monòlegs a l’aula, que tindrà lloc als dos instituts del municipi els dies 17 i 25 de març i on la Companyia Nus Teatre farà intervencions teatrals a les aules de l’alumnat de 4rt d’ESO per treballar temes com l’assetjament sexual, la homofòbia o la bifòbia. També dirigit als joves del municipi, el departament de Joventut, ha preparat activitats a les xarxes socials, amb un Quiz Questions amb la possibilitat de guanyar productes de la campanya #Malamente i un vídeo de les agents de salut sobre el 8M.

Finalment, s’han programat dues activitats dirigides especialment a les dones amb l’objectiu de donar-los eines per conèixer parts del cos femení com és la zona del sòl pelvià o l’aparell uroginecològic. La primera és un taller per conèixer el sol pelvià que tindrà lloc el dies 9 i 16 de març a través de la plataforma Zoom. La segona activitat és la de Salut femenina més enllà de la menopausa, dirigit a dones de més de 50 anys on s’abordaran temes de salut integral de la dona en la maduresa. Les dues propostes aniran a càrrec de la fisioterapeuta especialista en sòl pelvià Itxaso Galdos Barreras. Per participar-hi es necessari inscriure’s prèviament al correu electrònic cultura@mont-roig.cat.

La lectura del manifest del 8M dedicat a la reivindicació de la coresponsabilitat efectiva

Per altra banda, la lectura del manifest del 8M es projectarà a través del canal Youtube de l’Ajuntament el dia 8 de març a les 12.00 del migdia. En aquesta ocasió el manifest del Dia Internacional de les Dones reivindicarà que les dones són encara les que s’ocupen de manera principal o en exclusiva de les tasques domèstiques.

Comparteix aquest article