L’Ajuntament se suma a la commemoració del dia internacional de la lluita contra la LGTBIfòbia

L’Ajuntament se suma a la commemoració del dia internacional de la lluita contra la LGTBIfòbia

  • S’han programat diverses activitats de sensibilització coincidint amb aquesta jornada que denuncia les violències que pateixen les persones per raó de la seva orientació sexual o afectiva.

Des que el 1990, l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l’Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’adhereix a aquesta jornada reivindicativa per denunciar les situacions de discriminació i violència envers les persones per la seva identitat de gènere o per les seves orientacions sexuals i afectives. Per aquest motiu, es penjarà la bandera LGBTI a dos punts del municipi, al Torreó de Miami Platja i davant del Placosa a Mont-roig.

El Departament de Polítiques d’Igualtat i de les Dones ha treballat de forma transversal amb diversos  departaments de l’Ajuntament amb l’objectiu de programar activitats per visibilitzar i normalitzar la diversitat afectiva i sexual que viu la societat.

Tornen les activitats presencials a les biblioteques

Les biblioteques municipals acolliran dos conta contes pels més petits de casa. Tindran lloc, avui dilluns, 17 de maig, a les 18.00h de la tarda. A la biblioteca Joan Miró explicaran el conte El meu fill princesa i a la mateixa hora a la biblioteca Miramar es podrà escoltar el conte Rínxols d’ós. Recordeu que aquestes activitats són presencials, amb aforament limitat i que cal reserva prèvia a biblioteca@mont-roig.cat. A més a més, el Servei de Biblioteques ha preparat una selecció de lectures que parlen sobre el col·lectiu LGBTIQ i que es poden sol·licitar en préstec.

Des del Departament de Joventut s’ha organitzat un Directes DesConfinats molt especial amb l’Oriol Pàmies, un jove empresari nascut a Reus (31 anys) i activista del col·lectiu LGTBIQ+, que a més és un dels fundadors de la xarxa social Moovz, una APP destinada al públic LGTBI i que fomenta la tolerància i el respecte a una comunitat global i lliure. Mitjançant aquesta plataforma, Pàmies treballa per posicionar destinacions turístiques per persones de la comunitat LGTBI. L’entrevista tindrà lloc avui a les 19.00 h a través de la plataforma Instagram al perfil @casaljovek1k2.

Finalment, amb el Departament d’Educació, s’han organitzat unes intervencions educatives a les escoles del municipi per treballar la temàtica LGTBI. Els tallers es realitzaran el proper dijous, dia 20 de maig, amb els alumnes de 6è de primària i aniran a càrrec de l’Associació Colors de Ponent.

Podeu consultar la declaració contra l’homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia, promoguda pel Consell Nacional LGBTI i les institucions catalanes AQUÍ.

       

Comparteix aquest article