L’Alcalde decreta la prohibició d’accedir a les cales i altres zones afectades pel temporal

L’Alcalde decreta la prohibició d’accedir a les cales i altres zones afectades pel temporal

  • Morancho ha dictat un ban per donar a conèixer aquestes mesures cautelars i provisionals, a l’espera dels informes tècnics pertinents i mentre no es pugui garantir la seguretat de les persones en aquests punts

S’ha restringit l’accés a les cales

Un cop aixecada l’alerta de Protecció Civil amb relació al temporal Glòria, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha dut a terme, aquest migdia, una reunió de coordinació per valorar els danys que aquest temporal ha provocat al municipi. A conseqüència d’aquesta reunió, que ha comptat amb la participació de diversos regidors/es i responsables dels departaments de l’Ajuntament, de Nostraigua, Nostreserveis i Policia Local, l’alcalde Fran Morancho ha pres la decisió de prohibir els accessos a totes les cales i zones que compten amb desperfectes pel temporal i on no es pot garantir, a hores d’ara, la seguretat de les persones.

En aquest sentit, l’alcalde Fran Morancho ha dictat un ban en què es prohibeix l’accés a les cales del municipi, al tram del passeig Marítim entre la Cala Bot i la Cala Misteri, al tram del passeig Marítim entre els números 76 i 82, només a la banda mar i als parcs situats a la Platja Cristall i al passeig Marítim alçada urbanització Pi Alt.

BAN de l’Alcalde de prohibició d’accés cales i altres zones afectades temporal

Es tracta d’una mesura cautelar que s’ha decretat per seguretat i de forma provisional mentre s’estan elaborant els informes tècnics que determinaran detalladament els danys i els perills per a la població, així com les actuacions que cal portar a terme per restablir la normalitat en aquests punts.

L’Ajuntament manté de forma paral·lela converses amb Costes de l’Estat, que ja ha traslladat al consistori que demanarà una valoració dels danys provocats i que enviarà en els pròxims dies una carta de la delegada del Govern Espanyol amb les indicacions sobre el procediment a seguir per poder fer reclamacions relacionades amb aquest temporal.

Molts camins també han quedat afectats

Afectacions del temporal a les cales

 

 

 

 

 

 

Altres mesures d’urgència

A causa de les fortes pluges s’han produït també forats a l’asfalt de diversos carrers, per aquest motiu aquesta mateixa tarda s’iniciaran treballs per tapar de forma provisional aquests solcs que suposen perill per a la circulació, per posteriorment dur a terme actuacions de millora de l’asfalt d’aquestes zones.

També s’ha començat a treballar en els camins del municipi que han quedat més malmesos a causa de les pluges, especialment els que creuen barrancs i rieres,  per garantir tan aviat com es pugui que tornin a ser transitables.

També Nostraigua ha iniciat una connexió provisional per abastir d’aigua les urbanitzacions de Ribera i Guardamar, mentre es duen a terme tasques per dessalar el pou que abasteix aquestes urbanitzacions i que ha quedat afectat pel temporal.

Se sol·licita la visita de l’Oficina Comarcal d’atenció al Consumidor

L’Ajuntament ha estat en contacte permanent amb Fecsa Endesa i Movistar amb relació a les restriccions de subministrament d’electricitat i d’Internet que s’han produït durant aquests dies per tal que aquestes empreses restableixin completament el servei al més aviat possible.

Per altra banda i en aquest mateix sentit, l’Ajuntament es posarà en contacte amb el Servei d’Atenció al Consumidor que ofereix el Consell Comarcal del Baix Camp per sol·licitar que es traslladin al municipi per poder atendre les reclamacions dels veïns a les companyies subministradores dels serveis.

 

Comparteix aquest article