L’Alcalde de Mont-roig del Camp dóna suport a les reivindicacions per a la millora del servei del ferrocarril

L’Alcalde de Mont-roig del Camp dóna suport a les reivindicacions per a la millora del servei del ferrocarril

fran-morancho-a-la-concentracio-institucional-per-a-la-millora-del-servei-del-ferrocarril

L’alcalde, Fran Morancho, entre els representants del territori que han assistit a la concentració per reivindicar la millora del servei de ferrocarril

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha assitit aquest matí a la concentració institucional que s’ha celebrat a Vila-seca per reivindicar la millora del servei ferroviari al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre.

Morancho ha volgut donar suport a aquesta reivindicació, convocada per la Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat, la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre i l’associació Promoció del Transport Públic. Els tres col·lectius, que lluiten per la millora del servei ferroviari, s’han unit en la organització d’aquesta concentració amb la voluntat d’aconseguir el màxim suport possible d’ajuntaments, cambres de comerç, sindicats i associacions veïnals, entre d’altres. La jornada ha inclòs la lectura d’un manifest per tal que el subscriguin les institucions assistents i la recollida de signatures.

Els tres col·lectius han alertat de la caiguda d’usuaris dels trens regionals, superior al 20% en els darrers deu anys , fet que atribueixen a les constants interrupcions i retards.  Segons un estudi elaborat per les tres plataformes, que analitza l’evolució de viatgers per ferrocarril al Camp de Tarragona al llarg d’una dècada, del 2004 al 2014, el 80% dels usuaris utilitzen els trens regionals, però els viatgers cada cop en fan menys ús . La caiguda ha estat d’un 21,4% a Tarragona i encara és més exagerada en altres municipis de la demarcació, com Torredembarra, on supera el 25%.

Comparteix aquest article