L’entrada a les piscines municipals és gratuïta fins al 30 de juny inclòs

L’entrada a les piscines municipals és gratuïta fins al 30 de juny inclòs

  • Coincidint amb l’episodi d’onada de calor, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp recorda la gratuïtat del servei i els consells bàsics a tenir en compte aquests dies

Piscina municipal de Mont-roig. Foto d’arxiu.

Davant l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor generalitzada, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp recorda que l’accés a les piscines municipals de Mont-roig i Via Marina és gratuït fins al 30 de juny inclòs.

L’horari de les dues piscines és de 13 h a 20h, aquest dijous i divendres i de 10 h a 20 h durant el dissabte i diumenge.

A més, fa extensius els consells Protecció Civil sobre autoprotecció de la ciutadania, coincidint amb aquest episodi d’onada de calor:

• Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
• Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
• Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
• Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
• Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
• Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
• Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
• Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

Comparteix aquest article