Les Biblioteques Joan Miró i Miramar posen en marxa el programa ‘Guanyem un estiu lector’ per fomentar la comprensió lectora dels nens i nenes de 4t a 6è de primària

Les Biblioteques Joan Miró i Miramar posen en marxa el programa ‘Guanyem un estiu lector’ per fomentar la comprensió lectora dels nens i nenes de 4t a 6è de primària

  • Cartell ‘Guanyem un estiu lector’

    La proposta farà que els nens i nenes llegeixin tres llibres durant l’estiu i facin activitats sobre les lectures. S’han d’inscriure abans del 7 de juny

Les Biblioteques municipals Joan Miró i Miramar se sumen aquest estiu a la campanya “Guanyem un estiu lector”, que forma part del programa LECXIT de la Fundació Bofill i té per objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora.

Aquesta proposta arriba quan s’acosta l’estiu, un període llarg de vacances, que per a molts infants representa una aturada en el procés de lectura fins a la tornada a l’escola. Aquesta aturada es pot traduir en una pèrdua del ritme d’aprenentatges i, consegüentment, en un increment de les desigualtats educatives.

Per aquest motiu, a través d’aquesta activitat, que està destinada a nens i nenes de 4t, 5è i 6è de primària, s’incentiva als infants a seguir llegint i a viure un estiu ple d’aventures. Per participar-hi s’hauran d’apuntar i reservar un kit de lectura abans del 7 de juny als telèfons de les biblioteques Joan Miró 977 83 75 12 i Miramar 977 17 25 62.

Què inclou el kit lector?

Carnet lector: Material principal del kit que permetrà que els infants viatgin a través de tres lectures durant el mes de juliol. El carnet proposa omplir una pàgina i superar una missió després de cadascuna de les tres lectures. Un cop finalitzades totes tres, els infants podran aconseguir un diploma després de mostrar el seu carnet emplenat.

Punt de llibre decorat amb el personatge LECXIT perquè els infants no perdin el fil de les seves aventures lectores.

Díptic amb recomanacions per les famílies de manera que puguin fer un bon acompanyament lector als infants durant l’estiu.

Dates de les trobades:

L’explicació de la campanya i el lliurament del kit lector tindrà lloc el 9 de juny a la Biblioteca Miramar i el 10 de juny a la Biblioteca Joan Miró.

Primera trobada: 12/07 Biblioteca Miramar, 14/07 Biblioteca Joan Miró.

Segona trobada: 16/08 Biblioteca Miramar, 18/08 Biblioteca Joan Miró.

Tercera trobada: 06/09 Biblioteca Miramar, 13/09 Biblioteca Joan Miró.

Comparteix aquest article