Les deixalleries municipals tornaran a obrir al públic a partir d’aquest divendres

Les deixalleries municipals tornaran a obrir al públic a partir d’aquest divendres

 • S’han adoptat una sèrie de mesures de prevenció que pretenen evitar la propagació i afecció per la Covid-19, així com protegir el personal i els usuaris de les instal·lacions

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp tornarà a obrir les deixalleries municipals a partir d’aquest divendres 24 d’abril i adoptarà diverses mesures de prevenció i seguretat per evitar la propagació de la Covid-19.

Recordem que el tancament de les deixalleries municipals es va decretar quan es va iniciar la crisi sanitària del coronavirus, tenint en consideració la Instrucció sobre gestió de residus domèstics i COVID-19, de 13 de març, de la Secretaria d’Estat de Medi Ambient, i d’acord amb les instruccions provinents de les autoritats sanitàries.

D’altra banda, i tenint en compte la reducció de les mesures de confinament decretades per l’Estat, que permet als treballadors i treballadores d’alguns sectors no essencials tornar a la feina i donat que el ritme de contagis ha anat disminuint progressivament, l’Ajuntament juntament amb Secomsa, que és l’empresa encarregada de la gestió de residus en el nostre municipi, han valorat la idoneïtat de reobrir aquests espais i permetre la prestació d’aquest servei, això sí, amb la implantació de diverses mesures de prevenció per tal d’evitar la propagació del virus.

Així, tant els treballadors com els usuaris de les deixalleries hauran de seguir unes pautes a l’hora d’utilitzar i accedir a les instal·lacions.

Noves mesures organitzatives

Les mesures organitzatives contemplen tant la limitació de l’aforament com la limitació dels horaris d’obertura al públic.

La deixalleria de Miami Platja romandrà oberta de dilluns a dissabte de 9 h a 12.15 h i la deixalleria de Mont-roig obrirà de dilluns a divendres de 15 h a 17.30 h i els dissabtes de 9 h a 12.15 h.

L’horari d’obertura al públic es redueix 30 minuts per tal de garantir una intensa desinfecció diària de les instal·lacions i poder atendre possibles cues d’usuaris que es formin com a conseqüència d’un nou sistema per dipositar els residus.

En aquest sentit, les portes d’accés de les deixalleries romandran tancades i els operaris les obriran només quan hi hagi usuaris o transportistes dels sistemes integrats de gestió de residus. A més, l’accés per part dels usuaris i transportistes serà individual, amb un màxim 2 persones per vehicle, tancant-se la porta darrera seu. Així doncs, només hi podrà haver un vehicle a la vegada dins de les deixalleries i en cas que es formin cues, les persones no podran sortir dels vehicles particulars. Tampoc podran accedir-hi usuaris mentre hi hagi vehicles de Secomsa dipositant residus o manipulant contenidors.

Mesures de seguretat i equips de protecció

A més, s’han establert una sèrie de mesures de protecció, tant pel personal de Secomsa com pels usuaris de les deixalleries i transportistes.

Aquestes mesures contemplen l’ús de mascaretes i guants, el rentat de mans freqüent amb gel hidroalcohòlic i/o sabó i ladesinfecció diària de totes les dependències, superfícies i elements en contacte amb les mans, com ara els panys i tiradors de les portes i finestres, baranes, contenidors, eines, mobles, etc., així com la obligació de mantenir la distància de seguretat de 2 metres amb altres persones.

Per tant, cal recordar:

 • Nou horari:
  • Deixalleria Mont-roig: de dilluns a divendres de 15 h a 17.30 h i els dissabtes de 9 h a 12.15 h.
  • Deixalleria Miami Platja: de dilluns a dissabte de 9 h a 12.15 h.
 • Les portes d’entrada estaran tancades i només s’obriran quan hi hagi usuaris o transportistes.
 • L’accés serà individual, amb un màxim 2 persones per vehicle, tancant-se la porta darrera seu.
 • Només es deixarà entrar un vehicle dins de les deixalleries.
 • Si a l’interior hi ha vehicles de Secomsa dipositant residus o manipulant contenidors no es deixarà entrar a usuaris.
 • En cas que es formin cues a l’exterior les persones no podran sortir dels vehicles.
 • Els usuaris hauran de portar mascaretes obligatòriament.
 • Els usuaris hauran de desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar a la deixalleria.
 • Els usuaris hauran de mantenir una distància mínima de 2 metres amb els operaris de les deixalleries.

Comparteix aquest article