Les Jornades Gastronòmiques del Pop arrenquen diumenge amb la tradicional diada popular

Les Jornades Gastronòmiques del Pop arrenquen diumenge amb la tradicional diada popular

  • S’hi podran tastar les propostes culinàries dels 8 restaurants que participen en les jornades, que se celebraran del 2 al 16 de juny

L’alcalde en funcions Fran Morancho amb els restaurants participants en les XII Jornades Gastronòmiques del Pop

Tot a punt per a la dotzena edició de les Jornades Gastronòmiques del Pop, que arrenquen aquest diumenge amb la tradicional diada popular. L’acte gastronòmic per excel·lència del municipi, que aplega cada any milers de persones, preveu servir més de 4.000 degustacions de pop. Per tercer any consecutiu es repeteix el Bosquet del Llastres com a emplaçament ideal per gaudir de les propostes gastronòmiques dels restaurants participants en les jornades. Durant la celebració, que començarà a les 11.30 h, s’oferiran 2 degustacions a 3 € o bé 8 degustacions a 10 €. Les begudes s’hauran d’adquirir a banda. A més, també hi haurà música en directe i, com a novetat, la mascota infantil Momi, que és precisament un pop. Cal destacar que també s’ofereix servei d’autobús gratuït entre Mont-roig i Miami Platja.

Aquest dijous ha tingut lloc la foto de família dels establiments de restauració de participants en un acte en què l’alcalde en funcions Fran Morancho els ha agraït la implicació i esforç que el sector de la restauració local està fent per aconseguir posicionar el municipi en l’àmbit gastronòmic.

El plat de pop també en format tapa

Durant les Jornades Gastronòmiques, per tal de gaudir del pop i de l’art de cuinar-lo, torna la Tapa Pop, en què els restaurants participants ofereixen el plat de pop en format “tapa” i una beguda al preu de 3 €. A més, tots aquells que omplin les butlletes corresponents optaran al sorteig de diversos premis.

Les jornades

Les Jornades Gastronòmiques del Pop de Mont-roig del Camp i Miami Platja van néixer l’any 2008, i s’han convertit en un referent gastronòmic del municipi i de la demarcació.

Els restaurants participants introdueixen dins la seva carta diferents plats elaborats amb el producte estrella: el pop, protagonista d’aquestes jornades per ser un mol·lusc que habita en grans quantitats als fons rocosos de la costa de Mont-roig, i especialment a les cales de Miami Platja. A més, les seves propietats nutritives i alimentàries fan que sigui un producte amb un gran ventall de possibilitats gastronòmiques dins de la cuina mediterrània.

Comparteix aquest article