Les OMAC reforcen l’atenció ciutadana a través de WhatsApp i videoconferència

Les OMAC reforcen l’atenció ciutadana a través de WhatsApp i videoconferència

  • Demà entra en funcionament un nou servei per donar resposta a les consultes de la ciutadania mitjançant el número 695 781 993 de WhatsApp.
  • A partir del dilluns 20 d’abril s’oferirà també la possibilitat de rebre assistència telemàtica per videoconferència

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp posa en marxa dos nous recursos per millorar l’assistència telemàtica que ofereixen les Oficines Municipals d’Atenció a la Ciutadania, davant la crisis de la Covid-19. D’una banda, es crea un nou servei d’atenció ciutadana via WhatsApp, que entra en funcionament demà dimecres i, de l’altra, l’assistència als usuaris de les OMAC mitjançant videoconferència, que s’oferirà a partir de dilluns dia 20 d’abril.

El nou servei d’atenció ciutadana via WhatsApp arrenca aquest dimecres a través del número de mòbil 695 781 993. L’horari d’atenció serà el mateix que ofereixen les oficines, de 9 a 14, de dilluns a divendres. En aquest  cas, els veïns i veïnes podran enviar missatges directes amb consultes, queixes, suggeriments o el que considerin oportú relacionat amb la gestió municipal. Les OMAC oferiran, una resposta immediata a aquests missatges sempre que sigui possible o, en el cas que calgui fer la consulta als departaments corresponents, s’informarà del procediment a seguir i l’actuació a realitzar.

Aquest número no servirà per atendre trucades, ni tampoc missatges urgents o emergències. En aquest cas, els telèfons d’atenció continuaran sent el general de l’Ajuntament,  977 83 70 05 o el de la Policia Local, 977 83 88 73.

Servei d’assistència mitjançant videoconferència

Un altre servei que es posa en marxa per reforçar l’atenció a la ciutadania per part de les OMAC és el d’assistència per videoconferència que entrarà en funcionament el dilluns 20 d’abril. En aquest cas l’objectiu és donar suport als usuaris de manera integral durant qualsevol tràmit amb el consistori. En aquest sentit, cal recordar que l’Ajuntament continua obert de forma telemàtica i tots els tràmits es poden continuar fent a través de la Seu Electrònica.

Les persones interessades en rebre aquest servei han de demanar cita prèvia a través del link https://citaprevia.mont-roig.cat/mont-roig/#nbb, que hi ha a la pàgina web de l’Ajuntament. Han d’indicar quin tràmit volen fer i especificar a l’apartat d’observacions de si disposen de certificat digital.

Un cop demanada la cita prèvia rebran un correu electrònic amb l’enllaç a la videoconferència i les especificacions tècniques per poder-hi accedir, així com informació sobre la documentació necessària per poder realitzar el tràmit.

El telèfon de l’Ajuntament 977 83 70 05, continua també operatiu per fer consultes o assistència telefònica en la tramitació.

Comparteix aquest article