Les polítiques d’igualtat i socials protagonitzen el ple ordinari de març

Les polítiques d’igualtat i socials protagonitzen el ple ordinari de març

  • Coincidint amb el 8M, s’incrementa la presència de dones en els òrgans de govern de l’Ajuntament i les empreses municipals
  • S’aprova un ajut per al servei de menjador de les llars d’infants i un altre per a la participació dels infants amb diversitat funcional en activitats de lleure fora del municipi

Ple ordinari 9 de març de 2022

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha celebrat aquest dimecres el ple ordinari del mes de març que ha estat marcat per les polítiques d’igualtat i socials.

Coincidint amb el 8M, Dia Internacional de les Dones, l’equip de govern ha impulsat la feminització dels òrgans col·legiats, tant de l’Ajuntament com de les empreses municipals. La iniciativa busca principalment dos objectius. El primer és seguir avançant per aconseguir que aquests òrgans arribin a la paritat, incorporant així la visió de gènere i afavorint la participació de les dones (que representen el 50% de la població), en aquests òrgans de decisió municipal. El segon objectiu, i per això també s’ha fet coincidint amb la setmana del 8M, és donar exemple i conscienciar a la societat. L’administració pública ha de ser exemplar i amb aquest gest, que no és només simbòlic ni de compliment de quotes, sinó també de millora en la gestió, es  perfecciona la visió de gènere en les decisions polítiques. En aquest sentit, els canvis que es produeixen als diversos òrgans i comissions tenen a veure també amb les funcions que les regidores desenvolupen com a responsabilitat de govern, és a dir, son canvis importants a nivell executiu.

En concret els canvis que s’han aprovat per Ple són els següents:

  • Francis Ortiz Sánchez passa a ser membre de la Junta de Govern Local en substitució del regidor Angel Redondo Ruizaguirre.
  • Francis Ortiz Sánchez serà també la cinquena Tinenta d’alcaldia en substitució del regidor Angel Redondo Ruizaguirre.
  • Cristina Llorens Pardo será membre del Consell d’Administració de Nostreserveis en substitució del regidor Ángel Redondo
  • Francis Ortiz Sánchez serà membre del Consell d’Administració de Nostraigua en substitució del regidor Angel Redondo Ruizaguirre.
  • Francis Ortiz Sánchez serà titular i el regidor Àngel Redondo Ruizaguirre substitut, de la Comissió informativa de l’Àreade drets socials i serveis a les persones.
  • Cristina Llorens Pardo serà titular i el regidor Jordi Alemany Ardit substitut, de la Comissió informativa de l’Àrea d’espaipúblic.

Noves ajudes

Per altra banda el plenari també ha aprovat diverses ajudes per a les famílies amb infants.

D’una banda s’han aprovat les bases específiques per a l’atorgament d’ajuts individuals per a l’assistència al servei de menjador de les llars d’infants municipals. La finalitat és ajudar a superar les desigualtats i millorar la conciliació familiar. Un cop aprovades les bases es farà la convocatòria que regularà el seu atorgament i determinarà els barems per poder-s’hi acollir. Cal dir que s’hi podrà accedir amb caràcter retroactiu, doncs seran per al curs 2021-2022.

Per altra banda, també s’ha aprovat un ajut per tal que els infants amb diversitat funcional del municipi puguin participar en activitats esportives i/o de lleure d’estiu que es realitzen fora de la localitat. La proposta sorgeix després d’una necessitat presentada per les famílies afectades, tenint en compte que hi ha infants que requereixen atenció especialitzada que és complicada d’oferir als casals d’estiu. En aquest sentit, la proposta subvenciona el casal o transport a un centre especialitzat o que ofereixi aquest servei.

Comparteix aquest article