Lliurament dels Premis Literaris Vila de Mont-roig i presentació del llibre ‘Terra Roja’

Lliurament dels Premis Literaris Vila de Mont-roig i presentació del llibre ‘Terra Roja’

 • Aquest diumenge va tenir lloc al Centre Cultural Església Vella l’acte de lliurament dels premis Literaris Vila de Mont-roig d’aquest 2023 i la presentació del llibre que recull les obres guanyadores del 2022, Terra Roja. La vetllada literària va estar amenitzada amb un recital de poemes de la mà de la rapsoda i poeta riudomenca Glòria Coll i pel violinista cambrilenc Apel·les Carod.

El premi de Recerca Vila de Mont-roig que ha guanyat la investigació Al voltant de l’orgue d’Anton Casas. Apunts per a la història de la música i de la pedagogia a Mont-roig del Camp  (1652-1866) de Joan M. Martí Mendoza. El jurat va considerat concedir un accèssit al treball de recerca de batxillerat de Casiana Herescu, pel treball sobre L’alimentació dels joves de Mont-roig.

El Premi de Poesia Miquel Ferré va ser pel recull poètic Llums que s’apaguen d’Oriol Solà Prat. El Premi de prosa Magdalena Guerrero el va guanyar Beatriu Herrera Córdoba per l’obra Matrioska.

El jurat dels premis dels microrelats va considerar que hi havia dos microrelats que mereixen el primer premi. És a dir, s’ha concedit el primer premi ex-aequo. Els microrelats guanyadors són El llibre alliberat de l’Adriana Bernal Gámez i Actes de fe d’Oriol Solà Prat.

El premi de microrelats juvenils de 1r i 2 d’ESO va ser per A mitges d’Emma Hernández Insausti.

El premi de microrelats juvenils de 3r i 4rt d’ESO va ser per la Hajar Riffi Barkouz per l’escrit La trobada dels cors .

El premi de narrativa infantil de 3r i 4rt de primària va ser per la Georgina Ferré Nogués per Amic i el premi de narrativa infantil de 5è i 6è de primària per l’Ona Fortuny Ferré per l’obra Sequera

El premi de narrativa juvenil de 1r i 2n d’ESO va ser per l’Aina Anguera Vivanco per l’obra L’estiu fantàstic i el premi de narrativa breu de Batxillerat per l’Ariadna Saladie Gordillo per l’obra Monotonia.

El premi de poesia infantil de 3r i 4rt de primària va ser per la poesia Única de la Georgina Ferré Nogués i el premi de poesia infantil de 5è i 6è de primària per la poesia Dins del cor de la Laia Ferré Nogués.

Finalment, el premi de poesia juvenil de 1r i 2n de Batxillerat va ser per Turments d’una ànima adolescent de l’Ariadna Saladie Gordillo.

Durant l’acte la regidora de Cultura, Marimar Urisel Roca, va donar les gràcies al jurat dels Premis Literaris fent-los entrega d’un detall. Les persones que aquest 2023 han format part del jurat són Montse Salsench, Rosa Escoda i Jordi Trepat per la categoria infantil i juvenil de narrativa; Joaquima Nolla i Elisabeth Pallejà per la categoria de poesia; Agnès Toda i Josep M. Fortuny per la categoria de Microrelats; Ana Segura i Marta Aragonès per la categoria de narració d’adults i Jaume Aragonès i Joan Pelejà, que formen part de la categoria de recerca.

L’Ajuntament ha editat el llibre que recull les obres guanyadores del 2022 i que aquest any s’ha titulat Terra Roja. El títol del llibre està pres del recull poètic de la Cèlia Nolla Yeste que va ser guanyadora l’any passat i que descriu tan bé la terra vermella característica del nostre terme. En aquesta edició l’espai que il·lustra la portada és el Portal de la Presó, un dels racons més bonics del nucli antic de Mont-roig.

El llibre conté les següents obres:

 • Tant de bo no t’hagués conegut mai d’Alfred Barrau Güil (Premi de Prosa Magdalena Guerrero)
 • La piscina buida de Rosa M. Alentorn Farré (Primer Premi de Microrelats)
 • Estels terrenals de José Luis Garcia Herrera (Premi de Poesia Miquel Ferré)
 • Terra Roja de Cèlia Nolla Yeste (Accèssit del Premi de Poesia Miquel Ferré)
 • Miquel Mestre Avinyó: fill oblidat de Mont-roig del Camp de Xavier Anglès Canaldas (Premi de Recerca Vila de Mont-roig)
 • Entre falgueres, arrels i flors de Halima Riffi Barkouz (Premi de Narrativa Breu per a Joves de Batxillerat o Cicle Formatiu)
 • Entre la vida i la mort de Halima Riffi Barkouz (Premi de Microrelats per a Joves de Batxillerat o Cicle Formatiu)
 • El fil de la inseguretat d’Ariadna Saladié Gordillo (Premi de Narrativa per a Joves de 3r i 4t d’ESO)
 • Jo vull ser princesa de Carla Gairal Garcia (Premi de Microrelats per a Joves de 3r i 4t d’ESO)
 • Paraules incompreses de Júlia Guinaldo Albesa (Premi de Poesia per a Joves de 3r i 4t d’ESO)
 • Quan s’apaguin les estrelles d’Ona Fortuny Ferré (Premi de Narrativa Breu per a Infants de 5è i 6è de Primària)
 • Imperfectes d’Ona Fortuny Ferré (Premi de Poesia per a Infants de 5è i 6è de Primària)
 • Una llibreta de color blau cel de Georgina Ferré Nogués (Premi de Narrativa Breu per a Infants de 3r i 4t de Primària)
 • El far d’Otger Toda Bonet (Premi de Poesia per a Infants de 3r i 4t de Primària

Recull d’imatges de l’acte de lliurament dels premis en aquest enllaç.

Comparteix aquest article