Lotte Energy Materials Spain es presenta oficialment al territori

Lotte Energy Materials Spain es presenta oficialment al territori

  • Vista del Poliesportiu de Mont-roig durant la presentació.

    Durant el dia d’ahir, l’empresa coreana que s’instal·larà a Mont-roig del Camp va donar a conèixer el seu projecte industrial als agents polítics, econòmics, socials i a la ciutadania

  • La presentació coincideix, aquest mes d’octubre, amb la declaració de projecte estratègic per part de la Generalitat de Catalunya

L’empresa sud-coreana Lotte Energy Materials que s’instal·larà a Mont-roig del Camp s’ha presentat aquest dilluns al territori. Durant tot el dia d’ahir, els responsables de l’empresa a Espanya van donar a conèixer de primera mà el seu projecte industrial als agents polítics, econòmics i socials. Al vespre, ho van fer també davant de 600 veïns i veïnes que van acudir al Poliesportiu de Mont-roig en un acte obert a tota la ciutadania.

La presentació va coincidir, aquest mes, amb la declaració de projecte estratègic per part de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de limitar al màxim el temps de cada tràmit administratiu per accelerar la implantació d’inversions que comportin interès públic, tant per quantitat d’inversió com per creació de llocs de treball a Catalunya, entre d’altres condicions. Això implicarà que es podrà reduir fins a 9 mesos el termini ordinari per a la implantació del projecte a Mont-roig del Camp.

Presentació institucional

La jornada d’ahir va començar amb una trobada institucional amb els principals representants polítics de totes les administracions: espanyola, catalana, provincial, comarcal i local. També amb els agents econòmics, socials i educatius del Camp de Tarragona. A l’acte va intervenir Lim Taeil, director general de Lotte Energy Materials Spain, la filial creada per posar en marxa el projecte a Mont-roig del Camp. El van acompanyar representants de les tres administracions que han fet possible l’arribada de Lotte al territori; Fran Morancho López, alcalde de Mont-roig del Camp; Roger Torrent i Ramió, conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat; Carlos Prieto Gómez, delegat del govern espanyol a Catalunya; així com Younghyo Park, cònsol general de la República de Corea a Barcelona. Tot plegat en un acte que es va celebrar a Mas Miró i que va reunir una vuitantena de persones, entre elles el cap de l’oposició a Catalunya, Salvador Illa i la regidora d’Impuls Econòmic de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, responsable del projecte al municipi, Yolanda Pérez, així com diversos alcaldes/es, diputats/es i càrrecs institucionals del territori.

En la seva intervenció Fran Morancho López va afirmar que “hem d’estar preparats perquè un projecte com aquest, farà de tractor a altres inversions, i això ens apel.la a tothom com a territori. No és el projecte de Mont-roig del Camp. Aquest és, sobretot, un projecte de territori i de país”. També va aprofitar per donar públicament les gràcies a Lotte i als governs català i espanyol, “que han col·laborat perquè les coses surtin. La unió fa la força. L’empresa, Estat, Generalitat i Ajuntament hem treballant plegats i els resultats son incontestables”.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, va qualificar com a “projecte empresarial estratègic per a la Generalitat” la inversió que té previst fer l’empresa Lotte Energy Materials Spain a Catalunya, que suposarà “la creació de centenars de llocs de treball de qualitat; facilitarà el desenvolupament de projectes d’electrificació de la indústria de l’automoció; reforçarà l’ecosistema de la mobilitat verda al nostre país i ens ajudarà a atraure nous projectes vinculats al sector”.  Seguidament el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, va agrair l’aposta de l’empresa sud-coreana per Catalunya i Espanya i va defensar el compromís del Govern d’Espanya amb la reindustrialització donant suport a la instal·lació de la planta de Lotte amb una inversió de 18 milions d’euros del PERTE VEC.

Finalment, el director general de Lotte Energy Materials Spain, Lim Taeil, va explicar els detalls de la inversió que l’empresa sud-coreana farà a Catalunya. Lim Taeil va assegurar que “és un honor poder donar a conèixer el nostre projecte a la ciutadania de Mont-roig del Camp així com a representants de l’administració pública que han treballat incansablement perquè aquest projecte pugui ésser una realitat”. “Avui és només el començament, d’ara endavant esperem que tothom pugui veure com creix aquest projecte tan important tant pel municipi de Mont-roig del Camp com pel futur industrial de Catalunya” va reblar.

Presentació a la ciutadania

A primera hora del vespre, al Poliesportiu de Mont-roig va tenir lloc una presentació oberta als veïns i veïnes del municipi, amb l’objectiu que la població conegués de primera mà el seu projecte industrial. Aquesta presentació va reunir més de 600 persones en una sessió informativa àmpliament reivindicada pels propis veïns i veïnes del municipi i que va dur a terme la pròpia empresa a través del seu director general, Lim Taeil, acompanyat, en aquest cas, per l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho. En la seva intervenció, Taeil, que va explicar com serien les fàbriques, va donar dades sobre l’empresa i sobre el material que es fabricarà a Mont-roig del Camp, també va respondre totes les preguntes que directament van presentar una dotzena de veïns i veïnes sobre el consum d’aigua, el consum energètic, la selecció de personal, les emissions de la fàbrica o els terminis. En tot moment i davant d’algunes incerteses, l’empresa va assegurar que tot el procés es faria d’acord amb la normativa vigent i sent molt curós amb l’impacte ambiental que suposarà la seva instal·lació al municipi. A la presentació va explicar com seran les fàbriques, quin material es fabricarà, quants llocs de treball es preveuen crear i altres de les qüestions que puguin sorgir arran d’aquesta inversió. L’alcalde de Mont-roig del Camp també es va comprometre amb la ciutadania a reunir-se per tal de resoldre directament tots els dubtes i incerteses que s’han generat en les últimes setmanes i també va voler deixar molt clar que el projecte és una gran oportunitat i que tot es farà amb la màxima transparència i amb tots els controls de seguretat que marquen les normatives mediambientals.

A més, a la presentació, l’empresa va portar en primícia un rotlle d’Elecfoil (làmines de coure per electrodeposició) per tal que tothom pogués veure de prop el material que es fabricarà al municipi a partir del 2025. L’acte va finalitzar amb un petit aperitiu que va servir també perquè molts veïns i veïnes s’acostessin directament als representants de Lotte per saludar-los i felicitar-los pel projecte i per la decisió d’invertir a Mont-roig del Camp.

Descarrega’t en aquest enllaç la galeria completa amb les fotos de la jornada.

 

 

 

Comparteix aquest article