Mas Miró viatja a Estònia reconegut com un dels museus més destacats d’Europa

Mas Miró viatja a Estònia reconegut com un dels museus més destacats d’Europa

  • Presentació de Mas Miró a Estònia.

    En el marc del Fòrum de Museus Europeus, la Fundació ha quedat a les portes de  convertir-se en Museu Europeu de l’Any, un guardó que finalment s’ha emportat el  Museum of the Mind de Països Baixos.

La Fundació Mas Miró ha participat activament en la conferència anual del Fòrum de Museus Europeus, organisme associat al Consell Europeu, que s’ha celebrat entre el 4 i 7 de maig a Tartu, Estònia. La trobada ha suposat un reconeixement als museus més destacats de la UE, entre ells Mas Miró, que ha quedat a les portes de convertir-se en Museu Europeu de l’Any, un guardó que finalment ha recaigut en el Museum of the Mind de Països Baixos.

La cerimònia d’entrega de premis, presidida pel President d’Estònia, Alar Karis, va tenir lloc dissabte 7 de maig. La Fundació Mas Miró, que va conèixer la seva candidatura el desembre passat, no va obtenir el guardó però va rebre un important reconeixement només 4 anys després de la seva inauguració. La gala va comptar amb la presència del president de la Fundació i alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, que va acompanyar l’equip de Mas Miró representat per la directora de la Fundació, Elena Juncosa Vecchierini, i el cap d’activitats, Quim Packard.

Prèviament, Juncosa i Packard havien presentat el projecte de Mas Miró en aquesta trobada anual que reuneix els museus més prestigiosos de l’escena museística europea. Durant la celebració del Fòrum la Fundació va rebre elogis i felicitacions per la seva tasca de recuperació de la masia i de difusió de l’obra de Joan Miró, així com pel seu treball en la divulgació de l’íntima relació de l’artista amb Mont-roig del Camp, el paisatge i la cultura rural catalana.

A causa de la pandèmia, l’edició d’enguany reunia els candidats dels anys 2020 i 2021, per la qual cosa eren 60 els museus que optaven a aquest guardó. El jurat va valorar la relació amb el públic, l’enfocament creatiu orientat a l’educació i la responsabilitat social, així com les estratègies per fomentar la inclusió.

Els guanyadors de les altres categories van ser:

  • The Kenneth Hudson Award for institutional courage and professional integrity: Wayne Modest, Nanette Snoep, Laura van Broekhoven, Léontine Meijer-van Mensch.
  • The Silletto Prize for community participation and engagement: Museu del Calçat i la indústria d’Inca.
  • The Portimão Museum Prize for welcoming, inclusion and belonging: The University Museum of Bergen
  • The Meyvaert Museum Prize for sustainability: Holmegaard Værk (Museu del Vidre de Dinamarca)

Podeu trobar més informació al següent enllaç del Forum Europeu:

https://www.europeanforum.museum/en/emya-twentytwo/

Comparteix aquest article