Més de 200 propostes de noms de dona rebudes en la primera part del procés participatiu Dona Nom

Més de 200 propostes de noms de dona rebudes en la primera part del procés participatiu Dona Nom

  • Procés participatiu Dona Nom

    El 93% de les propostes rebudes s’adequaven a la normativa del procés i ara serà la comissió de  seguiment qui les validarà abans del procés de votació popular

La primera fase del procés participatiu Dona Nom, creat per feminitzar el nomenclàtor municipal, va finalitzar el dia 5 d’abril amb una gran participació, ja que han estat més de 200 les propostes rebudes. Concretament s’han recollit un total de 217 propostes de noms de dones que la ciutadania ha enviat. D’aquestes, 79 s’han realitzat telemàticament a través de l’aplicació eAgora (36% de la participació) i 139 s’han realitzat de forma presencial a les biblioteques municipals, les OMAC’s i a diferents actes realitzats al municipi (64% de la participació). Només un 7% de les propostes enviades (15), han estat descartades perquè no complien els requisits establerts en el procés. Recordem que els noms proposats havien de ser de dones que faci 2 anys o més que siguin difuntes; dones de l’àmbit municipal, de Catalunya o de qualsevol altre territori i haver tingut rellevància en àmbits com la ciència, la cultura, la política, l’esport i la societat civil. 

Continua el procés participatiu

El dijous dia 7 d’abril, la comissió de seguiment del procés participatiu Dona Nom, tal i com s’havia explicat prèviament, es va reunir per revisar, valorar i validar les propostes fetes per la ciutadania. Les propostes finalistes es faran públiques a partir del dia 21 d’abril, la data prevista per iniciar el procés de votació, que s’allargarà fins al dia 22 de maig.

La informació sobre les propostes validades es publicarà a la web municipal, però la votació es realitzarà a través de l’app eAgora. En aquesta fase de votació, hi podran participar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. La votació es podrà realitzar en línia a través de l’app eAgora i, presencialment, a través de les OMAC’s.

El dia 30 de maig, la comissió de seguiment donarà a conèixer quins són els noms de dona més votats i que, per tant, es posaran als carrers del municipi.

 

 

Comparteix aquest article