Miami Platja acull aquest dissabte una campanya especial de donació de sang

Miami Platja acull aquest dissabte una campanya especial de donació de sang

  • La donació tindrà lloc al Centre Polivalent, de 16 a 20 h, però prèviament cal reservar hora a www. donarsang.gencat.cat

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. El nostre municipi s’ha sumat al conjunt de poblacions que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Per aquest motiu, dissabte 11 d’abril, el Centre Polivalent (C/Sòria, 16) de Miami Platja comptarà amb un espai de donació, de 16 a 20 hores.

En aquesta ocasió i per l’afectació de confinament per coronavirus, cal que els donants reservin hora prèviament a través del  web www.donarsang.gencat.cat.

Pel que fa a la mobilitat que aquesta crida pot suposar, la Policia Local de Mont-roig del Camp informa que portant el full conforme s’ha fet la reserva d’hora per a la donació n’hi ha prou per justificar el desplaçament.

#JoEmQuedoaCAsa

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

 

Comparteix aquest article