Mont-roig del Camp es converteix en municipi cardioprotegit

Mont-roig del Camp es converteix en municipi cardioprotegit

  • S’amplia fins a 13 el nombre de desfibril·ladors que s’ubiquen en punts estratègics del municipi. 
  • Els clubs i entitats locals poden sol·licitar un DEA mòbil quan realitzin activitats fora del terme municipal

Desfibril·lador ubicat a Carrer Sòria, 14

El departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha ampliat fins a 13 el nombre de desfibril·ladors per tal de donar assistència als veïns i veïnes que puguin patir una possible aturada cardiorespiratòria.

Aquests desfibril·ladors s’han instal·lat a llocs cèntrics i amb afluència de població, de pràctica esportiva o espais on hi freqüenten persones amb risc de patir aturades cardio-respiratòries. Aquests s’han ubicat als nuclis de Mont-roig, Miami Platja i dues urbanitzacions. La previsió per aquest 2018 és continuar implantant-ne d’altres a la resta d’urbanitzacions.

D’altra banda, l’Ajuntament ha cedit dos aparells al Centre d’Atenció Primària de Mont-roig i a la Policia Local per tal que els puguin portar a les unitats mòbils. A més, n’hi ha un altre a les dependències de l’Ajuntament que està a disposició de les entitats socials, culturals o clubs esportius. Aquestes poden sol·licitar-lo de forma esporàdica quan hagin de fer desplaçaments fora del terme municipal.

Els desfibril·ladors instal·lats per l’Ajuntament es caracteritzen per la seva facilitat d’ús, que garanteixen, tot i la situació d’estrès del moment, que qualsevol persona pugui donar aquesta primera assistència tan vital.

Sessions formatives de forma periòdica

Malgrat la facilitat d’ús, des de l’àrea de Sanitat i Salut Pública s’organitzen de forma periòdica sessions formatives per tal que la població adquireixi els coneixements i confiança necessària per poder-los utilitzar en cas d’urgència. Les persones interessades en formar-se poden posar-se en contacte amb el departament de Salut Pública de l’Ajuntament.

Els DEA són uns dispositius mèdics que identifiquen les arítmies que requereixen desfibril·lació i administren una descàrrega elèctrica quan està indicada. Aquests aparells permeten una primera actuació que, per la seva immediatesa, pot millorar les possibilitats de supervivència de les persones afectades.  Són doncs, una eina eficaç abans de l’arribada dels serveis d’emergència.

Consulta el mapa amb les ubicacions dels desfibril·ladors en aquest enllaç.

Comparteix aquest article