Mont-roig celebra l’acte institucional de recepció al pubillatge

Mont-roig celebra l’acte institucional de recepció al pubillatge

  • La festa va tenir lloc aquest diumenge al Parc Maria Martori després de la festa de la proclamació de la nova Pubilla i Hereu, Anna Vernet Aragonès i Irineu Garcia Nolla

Aquest diumenge va tenir lloc la recepció institucional del pubillatge 2024 al Parc Maria Martori de Mont-roig, l’acte protocol·lari posterior a l’elecció de la Pubilla i l’Hereu de Mont-roig del Camp que va tenir lloc dissabte a la nit al poliesportiu municipal. En aquesta ocasió, Anna Vernet Aragonès i Irineu Garcia Nolla van ser proclamats com a nova Pubilla i nou Hereu de Mont-roig per aquest 2024.

El sorteig va decantar la sort per l’Anna Vernet Aragonès, que participava en representació de l’Associació de Jubilats i per l’Irineu Garcia Nolla, en representació de la Unió de Dones. També es va proclamar la Berta Toda Gispert i Jordi Vernet Gispert Pubilla i Hereu infantils, de l’AFA Mare de Déu de la Roca.

Després de la proclamació de la Pubilla i l’Hereu, que va comptar amb la presència de la Pubilla i l’Hereu de l’any passat i de l’alcalde del municipi Fran Morancho i la regidora de Cultura Mamimar Urisel, la festa va continuar amb un concert del grup de versions The Walkmans i una sessió de música a càrrec d’un dj.

Per la seva banda, l’acte del diumenge va començar a la Casa de Cultura Agustí Sardà. La comitiva del pubillatge, acompanyada per les autoritats locals encapçalades per l’alcalde Fran Morancho, les entitats locals i els familiars va anar fins al Parc Maria Martori seguint la Colla Gegantera dels Sis Carrers i els Grallers de Mont-roig.

Un cop al Parc van fer entrada el pubillatge convidat, representant de Cambrils, de la ciutat de Tarragona i de la parròquia andorrana d’Escales-Engordany. Després va entrar el pubillatge candidat de Mont-roig 2024, la Pubilla i l’Hereu infantils del 2024, la Pubilla i l’Hereu del 2024, i la Pubilla i l’Hereu del 2023, tots acompanyats per regidors i regidores de l’Ajuntament i pels representants del Foment de les Tradicions Catalanes.

A continuació, van tenir lloc els parlaments de la regidora de Cultura, Marimar Urisel i de l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho i de l’Hereu i la Pubilla del 2023,  Biel Timoneda Punyet i Maria del Mar Borràs Pujol, que van explicar la seva experiència en el món del pubillatge català. A més a més, la Maria del Mar Borràs Pujol continuarà representant el nostre municipi com a Pubilla Intercomarcal del Camp de Tarragona 2024.

Totes les pubilles i hereus

Finalment, les autoritats locals van fer lliurament d’un ram de flors a totes les pubilles i hereus participants aquest any 2024, que han estat el Jordi Vernet Gispert i la Berta Toda Gispert, per l’AFA Mare de Déu de la Roca; la Joana Vernet Gispert i l’Arnau Rovira Terrado, pel Grup de Colònies i Esplai Els Brivalls; la Marina Beteta Lancharro i l’Irineu Garcia Nolla, per la Unió de Dones de Mont-roig; la Cèlia Sancho Callau i el Julen Callau Gutiérrez, per la Societat de Caçadors la Providència; la Paula Fernández Vivanco, pels Donants de Sang; la Julià Borràs Tomàs i el Marçal Claparols Escoda, per l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri de Baix; l’Anna Vernet Aragonès, per l’Associació de Jubilats de Mont-roig; la Naima Jiménez Gutiérrez, per l’Associació d’Empresaris i Comerciants de Mont-roig del Camp

L’acte va acabar amb una ballada dels gegants dels Sis Carrers, acompanyats pels Grallers de Mont-roig i per una ballada de sardanes de la Rotllana Mont-rogenca.

Descarrega les imatges al flickr de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp. 

Comparteix aquest article