Mont-roig del Camp commemorarà el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, amb el lema “Recordem el passat, reivindiquem el futur”

Mont-roig del Camp commemorarà el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, amb el lema “Recordem el passat, reivindiquem el futur”

  • Les jugadores de l’equip femení del Club Atlètic Mont-roig, que enguany celebra el seu centenari, seran les encarregades de llegir el manifest institucional a Mont-roig i Miami Platja.

Programa complet d’actes del 8M. (Descarrega’l aquí)

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp enfoca la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb un doble objectiu. En primer lloc com un dia per visibilitzar que les dones sempre hem estat presents en tots els avenços i transformacions de la humanitat, ja que la nostra societat ha avançat gràcies a l’esforç i la tenacitat de moltes dones que han quedat invisibilizades. El segon objectiu de la celebració del 8M és reivindicar que les polítiques d’igualtat són una clara aposta del nostre futur més immediat per garantir el benestar de totes les persones, sense distinció de gènere o orientació afectiva o sexual. Per això, s’ha escollit el tema “Recordem el passat, reivindiquem el futur”.

Programa transversal
El programa del 8 de març es presenta com una proposta transversal que acull activitats per fomentar la igualtat entre tota la ciutadania. Així, trobem propostes pels petits com l’espectacle Blauró, que es podrà veure a les biblioteques municipals els dies 2 i 16 de març o l’obra de teatre Valentina Quàntica, que es representarà al Centre Polivalent de Miami Platja el dissabte 12 de març.
També hi haurà dues propostes d’espectacle per adults, el concert de Susannes, cantautora rural al Centre Cultural Església Vella de Mont-roig, i l’espectacle transgressor i irreverent Abándonate mucho de les XL al Polivalent de Miami Platja.
Les joves també seran protagonistes de la programació del 8 de març i des del departament de Joventut s’ha programat l’activitat “Amb ulleres Liles!”, un recorregut pels nuclis de Mont-roig i Miami Platja, per detectar quins són els espais del municipi per on les dones es senten més desprotegides i poden significar un punt conflictiu a l’hora de caminar. L’activitat es realitzarà els dijous dia 2 de març a Mont-roig i el dijous dia 10 de març a Miami Platja. L’activitat està oberta a tota la ciutadania.
Per altra banda, l’Ame Soler, il·lustradora de Tres Voltes Rebel, que destaca pels seus dibuixos sempre crítics i reivindicatius, amb missatges a favor de la cultura, la lluita feminista i de classes, realitzarà un col·loqui sobre la seva obra i el pensament crític i dibuixarà un mural amb totes les persones joves que vulguin pintar amb ella. Serà a Miami Platja els dies 4 i 5 de març i a Mont-roig els dies 1 i 2 d’abril.
També es podrà gaudir de diverses conferències al llarg del mes de març, entre les quals destaquen les xerrades sobre l’endometriosi que impartiran el 15 de març a les biblioteques les llevadores de l’ABS Mont-roig del Camp. Entre les activitats també hi haurà un taller de biodansa organitzat per l’Associació Deixa’t Abraçar.

El futbol femení, protagonista
Per la lectura del manifest institucional del Dia Internacional de les Dones s’ha volgut donar protagonisme a l’equip femení amateur del Club Atlètic Mont-roig, ja que el club celebra el seu centenari aquest 2022. Les jugadores de l’Atlètic Mont-roig seran les encarregades de llegir el manifest, que tindrà lloc a Miami Platja a les 17.00h i a Mont-roig a les 18.00, als camps de futbol municipals. Després de la lectura del manifest a Mont-roig el femení amateur del club jugarà un partit reivindicatiu contra l’equip de veteranes.
El mateix dia 8 de març les agents cíviques posaran un punt informatiu de les 9:30h a 14:00h a la plaça Miramar de Mont-roig i un altre a l’Avinguda Barcelona de Miami Platja, al costat de la benzinera. Les agents cíviques oferiran informació i recursos relacionats amb la igualtat de gènere i els serveis d’atenció i prevenció de violències masclistes o lgtbifòbiques.

Dona Nom
En el marc del programa d’accions pel 8 de març, també s’iniciarà el procés participatiu, Dona Nom, que té l’objectiu de feminitzar el nomenclàtor dels carrers del municipi. Actualment, només un 6% dels carrers de Mont-roig i Miami, porten nom de dona i s’emprèn aquesta acció per donar visibilitat a les dones que han estat referents en la societat, apostant per la codecisió entre la ciutadania i l’Ajuntament per dur a terme aquest canvi.

Programa finançat per:

Comparteix aquest article