Mont-roig del Camp celebrarà dissabte l’elecció de la Pubilla 2018

Mont-roig del Camp celebrarà dissabte l’elecció de la Pubilla 2018

Programa Pubilles 2018

Com és tradicional per Sant Isidre, Mont-roig del Camp celebrarà l’elecció de la Pubilla,  en un acte que tindrà lloc aquest dissabte al poliesportiu municipal de Mont-roig. Un any més, diverses entitats del municipi presentaran les seves candidates al títol. La pubilla escollida representarà el municipi de Mont-roig del Camp i podrà participar a la proclamació de la pubilla de Catalunya. Durant l’acte també es donaran a conèixer els hereus presentats pels Kintus 2018 i l’Escola Mare de Déu de la Roca, així com la pubilla infantil.

L’acte de nomenament començarà a dos quarts d’onze i inclourà, com a novetat, un petit vídeo de presentació de totes i tots els participants. En finalitzar hi haurà ball amb l’orquestra Himalaya i discoteca mòbil a càrrec dels Kintus/es.

Les activitats de pubillatge continuaran diumenge a les 12.30 h, a la Casa de Cultura Agustí Sardà amb la recepció institucional a totes les pubilles i hereus participants. En finalitzar, s’iniciarà el seguici de les pubilles i hereus acompanyats per les autoritats locals, gegants i músics locals. A la una del migdia està prevista l’inici de la Missa Major, en honor a Sant Isidre, a l’església Sant Miquel Arcàngel. En sortir, tindrà lloc una ballada de gegants amb la Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers i els Grallers de Mont-roig i aperitiu popular.

Ja a la tarda, a partir de les 6, hi haurà activitats musicals i sortejos per recaptar fons per la Lliga Contra el Càncer. En aquest cas, l’acte està organitzat per la Unió de Dones de Mont-roig.

L’elecció de la pubilla és una de les tradicions més antigues del municipi, iniciada als anys seixanta i que té el seu origen en la festa de la pagesia. Per aquest motiu la seva celebració coincideix cada any amb la festivitat de Sant Isidre, patró dels pagesos.

Comparteix aquest article